Konya’da mera kavgasındaki terör provokasyonunda yeni gelişme: 30 gözaltı

Konya’da mera kavgası nedeniyle bir kişinin silahla vurularak hayatını kaybettiği olayın ‘Kürt aileye ırkçı saldırı’ adı altında provoke edilme çabası tutmadı. 4 pompalı tüfek ve bir tabanca ele geçirilirken, 30’a yakın kişi gözaltına alındı.

Konya’da mera kavgasındaki terör provokasyonunda yeni gelişme: 30 gözaltı

Konya'nın Meram ilçesi Çarıklar Mahallesinde 2 gün önce; Dal ailesinin koyunlarının köylülere ait meralara girmesi nedeniyle iki grup arasında kavga çıkmış, Hakim Dal vurularak hayatını kaybederken, Hamdi Dal ve Mustafa Dal ile köylülerden 4 kişi aldıkları darbeler sonucu yaralanmıştı.

PKK PROVOKASYONU TUTMADI

Hakim Dal'ın hayatını kaybetmesi üzerine terör destekçileri, 'Kürt aileye ırkçı saldırı' adı altında haberler yaparak provokasyon yapmaya çalıştı. Ancak olayın sadece hayvan otlatma meselesi nedeniyle çıkan kavga sonucu gerçekleştiği ortaya çıktı.

konyada-mera-kavgasindaki-teror-provokasyonunda-yeni-gelisme-30-gozalti.jpeg

30'A YAKIN GÖZALTI VAR

Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında olaya karıştığı tespit edilen köylüler tarafından 30'a yakın kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda 4 adet tüfek ele geçirildi. Dal ailesi tarafından kullanıldığı tespit edilen bir adet tabanca da ele geçirildi. Köylülerin 2012 yılında ve geçtiğimiz ay, Dal ailesinin koyunlarının tarlalarına girdiği gerekçesiyle jandarmaya şikayette bulunduğu öğrenildi.

konyada-mera-kavgasindaki-teror-provokasyonunda-yeni-gelisme-30-gozalti-001.jpeg

FETÖ-PKK EL ELE

FETÖ'nün yurtdışı kaynaklı bir internet sitesi, olayı, 'Kürt aileye ırkçı saldırı' başlığıyla paylaştı.

Dal ailesinin avukatı Abdurrahman Karabulut da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Konya'da ırkçı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hakim Dal evli ve 5 çocuk babasıydı. Irkçılığa karşı duyarlı herkesin amedli aileye (kendimize) sahip çıkmak adına cenazeye katılmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Karabulut'un daha önce kapatılan BDP'den Cihanbeyli Belediye Başkan aday adayı olduğu öğrenildi.

konyada-mera-kavgasindaki-teror-provokasyonunda-yeni-gelisme-30-gozalti-002.jpeg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.