Konya’daki mera kavgası üzerinden PKK provokasyonu!

Konya’da iki grup arasında çıkan kavgada Hakim Dal (43) silahla vurularak hayatını kaybetti. Sosyal medyada olay, ‘Kürt aileye Irkçı saldırı’ gibi gösterilse de kavganın asıl sebebinin mera kavgası olduğu ortaya çıktı.

Konya’daki mera kavgası üzerinden PKK provokasyonu!

İddiaya göre; merkez Meram ilçesinde yaşayan Dal ailesinin hayvanları sürekli olarak köylülerin tarlalarına salınıp otlatılıyordu. Köylüler de bu durumdan rahatsız olduklarını yıllardır Dal ailesine söylemesine rağmen aile geri adım atılmadı.

AİLE İLE KÖYLÜLER ARASINDA TARTIŞMA ÇIKTI

Dün gece yine hayvanlarını köylülerin merasına salan Dal ailesi ile köylüler arasında tartışma çıktı. Diğer köylülerin de katılmasıyla tartışma kısa sürede büyüdü. Silahların kullanıldığı kavgada Hakim Dal ve 2 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırılırken durumu ağır olan Hakim Dal müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

konyadaki-mera-kavgasi-uzerinden-pkk-provokasyonu.jpeg

MERA KAVGASI ÜZERİNDEN PKK PROVOKASYONU

Sosyal medyada bir grup, mera kavgasını, 'Kürt aileye ırkçı saldırı' başlığıyla paylaştı, bazı haber siteleri de onlara destek verdi. Ancak bu provokasyonları tutmadı. 10 gün önce de 'Konya'da Kürt aileye ırkçı saldırı' adı altında bir haber daha servis edilmiş, olayın sadece aralarında daha önceden husumet bulunan komşular arasındaki kavgadan kaynaklı olduğu belirlenmişti.

“ETNİK SAİKLERLE YAPILAN PROPOGANDAYA İTİBAR ETMEYİN”

Konuya ilişkin olarak Konya Valiliğinden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Meram ilçesi Çarıklar Mahallesinde; 2012 yılından bu yana küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Diyarbakır nüfusuna kayıtlı vatandaşların hayvanlarının zaman zaman Kayhüyük Mahallesinde ikamet eden şahıslara ait tarlalara girmesi nedeniyle, Kayhüyük mahalle sakinleri ile sürü sahipleri arasında çıkan tartışma silahlı, taşlı-sopalı kavgaya dönüşmüştür. Alınan ihbar nedeniyle olaya müdahale eden Jandarma devriyesi tarafından olayın yatıştırıldığı esnada,  hayvan sahiplerinden Hakim Dal kurşuna hedef olup yaralanmış ve kaldırıldığı Konya Şehir Hastanesinde vefat etmiştir. Olay hayvanların mera ve tarlalara zarar vermesi üzerine çıkan husumetten kaynaklanmaktadır. Olayla ilgili çok yönlü adli soruşturma devam etmektedir. Söz konusu olayın mecrasından çıkarılarak “etnik saiklerle yapıldığı” propogandasına vatandaşlarımızın itibar etmemesi önem arz etmektedir.”

konya-valiligi-aciklama.jpeg

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.