Konya’da Nasrettin Hoca’nın kemiklerini sızlatacak şenliğe tepki yağıyor

Konya Akşehir’deki sivil toplum kuruluşları, Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri'nin bu yılki programına tepki gösterdi. Şenlik programına dahil edilen bazı isimlerin ve etkinliklerin, Nasreddin Hoca'nın kemiklerini sızlatacağı ifade edildi.

Konya’da Nasrettin Hoca’nın kemiklerini sızlatacak şenliğe tepki yağıyor

1959 yılından bu yana düzenlenen ve 65 yıldır devam eden Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği'nin bu yılki içeriği, milli ve manevi değerlere sahip sivil toplum kuruluşlarının tepkisini çekti.

Akşehir’de 5-10 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek şenlikte, 'tasarruf tedbirleri' ve 'manevi değerler' göz ardı edilirken, CHP'li Akşehir Belediyesi'nin İslam âlimi olarak bilinen Nasreddin Hoca'nın şenliğinde LGBT karşıtı yürüyüşe tepki gösterdiği için konserleri iptal edilen Aleyna Tilki'ye sahne vermesi ve zumba dansı etkinliği düzenlemesi büyük tepki topladı.

konyada-nasrettin-hocanin-kemiklerini-sizlatacak-senlige-tepki-yagiyor.jpeg

Akşehir'de bulunan sivil toplum kuruluşları, yaklaşan Nasreddin Hoca Şenlikleri'nin içeriğine tepki göstererek ortak bir basın açıklama yaptı.

Konya'da faaliyet gösteren Nida-Der İlim Yayma Cemiyeti Akşehir Şubesi, Eğitim-Bir-Sen, AKEV, AKSEDİR, Can-İlim-Der, Cihannüma Derneği Akşehir Şubesi, AKİMMED ve Şehri Beyza Derneği tarafından yapılan ortak açıklamada Akşehir Belediye Başkanı'ndan Nasreddin Hoca'nın maneviyatına saygısızlık içeren bu program içeriğini değiştirmesini talep etti. Açıklamada ayrıca, kamu kaynaklarının daha acil ve daha doğru işler için kullanılması gerektiği vurgulandı.

konyada-nasrettin-hocanin-kemiklerini-sizlatacak-senlige-tepki-yagiyor-001.jpeg

“MANEVİ DEĞERLERE HAKARET EDENLER DAVET EDİLDİ”

“Nasreddin Hoca’nın kemikleri sızlayacak!” başlıklı açıklamada, şenlik programına dahil edilen bazı isimlerin ve etkinliklerin Nasreddin Hoca'nın şahs-ı manevisine ve milli-manevi değerlere aykırı olduğu savunuldu.

Açıklamada, Nasreddin Hoca'nın âlim bir kişilik olduğu ve hayatının, ilmi kişiliğinin ve nüktelerinin topluma inancını ve değerlerini hatırlattığı vurgulandı. Geçmiş yıllarda şenliklerde bu değerlere saygı gösterildiği ve Hoca'nın manevi kimliğini zedeleyecek etkinliklerden uzak durulduğu belirtildi.

Ancak bu yıl şenlik programında yer alan bazı isimlerin ve etkinliklerin bu hassasiyetleri göz ardı ettiği ifade edildi. Özellikle LGBT karşıtı yürüyüşe tepki gösterdiği için konserleri iptal edilen bir şarkıcının ve manevi değerlere hakaret ettiği bilinen bir tiyatrocunun şenliğe davet edilmesi eleştirildi.

konyada-nasrettin-hocanin-kemiklerini-sizlatacak-senlige-tepki-yagiyor.webp

Ayrıca programda yer alan zumba dansının da halkın değerleriyle uyumlu olmadığı ifade edildi.

“TASARRUF TEDBİRLERİNE DE UYGUN DEĞİL”

Açıklamada, Akşehir Belediye Başkanı Nuri Köksal’a seslenilerek, şenlik programının içeriğinin gözden geçirilmesi ve Nasreddin Hoca'nın ruhuna uygun hale getirilmesi talep edildi. Kamu kaynaklarının daha acil ve daha doğru işler için kullanılması gerektiği de vurgulandı.

Açıklamanın sonunda şu ifadelere yer verildi:

"Unutmayın! Makamlar gelip geçici, Nasreddin Hoca'mızın ismi kalıcıdır."

İşte şenliklere katılacak bazı isimler ve programları:

konyada-nasrettin-hocanin-kemiklerini-sizlatacak-senlige-tepki-yagiyor-002.jpeg

konyada-nasrettin-hocanin-kemiklerini-sizlatacak-senlige-tepki-yagiyor-003.jpeg

konyada-nasrettin-hocanin-kemiklerini-sizlatacak-senlige-tepki-yagiyor-004.jpeg

konyada-nasrettin-hocanin-kemiklerini-sizlatacak-senlige-tepki-yagiyor-005.jpeg

konyada-nasrettin-hocanin-kemiklerini-sizlatacak-senlige-tepki-yagiyor-006.jpeg

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Akşehir Belediyesi tarafından organize edilen şenlik kapsamında, LGBT dayatmasına karşı Saraçhanede düzenlenen 'Büyük Aile Yürüyüşü' ile ilgili sosyal medya hesabından tepki paylaşımı yapan ve bazı konserleri iptal edilen Aleyna Tilki de sahne alacak.

konyada-nasrettin-hocanin-kemiklerini-sizlatacak-senlige-tepki-yagiyor-007.jpeg

aleyna-tilki.jpg

İlgili Haberler
 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum