Mansur Yavaş, Konya’da tepki gören şenliğe geliyor

Konya Akşehir’deki 65. Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri kapsamında programa katılacakların ayrıntıları belli olmaya başladı. Davet edilen bazı isimler nedeniyle Konyalıların tepki gösterdiği şenliğin açılışına Mansur Yavaş’ın da geleceği öğrenildi.

Mansur Yavaş, Konya’da tepki gören şenliğe geliyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Konya’ya geliyor.

Akşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; 65. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenlikleri kapsamında açılış programına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın katılacağı bildirildi.

Bu akşam, (5 Temmuz Cuma) saat 20.30’da gerçekleştirilecek olan açılış töreninde Mansur Yavaş’ın da yer alacağı kaydedildi.

KONYALILAR BÜYÜK TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Şenlik öncesi bir açıklama yapan Akşehir’deki sivil toplum kuruluşları, Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri'nin bu yılki programına tepki göstererek; şenlik programına dahil edilen bazı isimlerin ve etkinliklerin, Nasreddin Hoca'nın kemiklerini sızlatacağı ifade etmişti.

CHP'li Akşehir Belediyesi'nin İslam âlimi olarak bilinen Nasreddin Hoca'nın şenliğinde LGBT karşıtı yürüyüşe tepki gösterdiği için konserleri iptal edilen Aleyna Tilki'ye sahne vermesi ve zumba dansı etkinliği düzenlemesi büyük tepki toplamıştı.

Tepkilerine rağmen programlarda henüz bir değişikliğe gidilmedi.

2024/07/04/konyada-nasrettin-hocanin-kemiklerini-sizlatacak-senlige-tepki-yagiyor-004.jpeg

2024/07/04/konyada-nasrettin-hocanin-kemiklerini-sizlatacak-senlige-tepki-yagiyor-007.jpeg

İlgili Haberler
 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.