Konya’da oğlu öldürülen eski milli boksör: Duyarlılığının kurbanı oldu

Konya’da bir kadını kurtarmak isterken bıçaklanarak öldürüldüğü iddia edilen Orhan Çumralıgil’in babası, eski milli boksör Turhan Çumralıgil konuştu. Çumralıgil, “Oğlum duyarlılığının kurbanı oldu” dedi. Bu arada zanlının suç dosyası kabarık çıktı.

Konya’da oğlu öldürülen eski milli boksör: Duyarlılığının kurbanı oldu

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi Yazır mahallesinde önceki gece meydana gelen olayda, iddiaya göre; sigortacılık yapan Orhan Çumralıgil (35) ve arkadaşı Dündar Kömürcü (42) arkadaşlarının evinde otururken bir kadının yardım çığlıklarını duydu. Çumralıgil ve Dündar ile apartman koridorunda A.B. adlı kadınla tartışan Fatih Ö. (28) ve Yaşar K. (29) arasında kavga çıktı. Olayda Çumralıgil ve Kömürcü bıçaklandı.

konyada-oglu-oldurulen-eski-milli-boksor-duyarliliginin-kurbani-oldu.jpg

HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

Çumralıgil kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, yaralanan Kömürcü hastaneye kaldırıldı. Kömürce tedavisinin ardından taburcu edildi. Olayın ardından gözaltına alınan Fatih Ö. ve Yaşar K. tutuklandı.

konyada-oglu-oldurulen-eski-milli-boksor-duyarliliginin-kurbani-oldu-001.jpg

SUÇ DOSYASI KABARIK

Sabah'ın haberine göre; şüphelilerden Fatih Ö’nün çoğunluğu kasten yaralama olmak üzere çok sayıda suç kaydının olduğu, daha önce 3 kez cezaevine girdiği, cinayetten 17 gün önce de cezaevinden tahliye olduğu öğrenildi.

konyada-oglu-oldurulen-eski-milli-boksor-duyarliliginin-kurbani-oldu-003.jpg

“OĞLUM DUYARSIZ KALMADI”

Olayda öldürülen Orhan Çumralıgil'in babası eski milli boksör ve antrenör Turhan Çumralıgil, oğlunu kaybetmenin acısını yaşıyor. Sabah’a konuşan baba Çumralıgil, "Benim oğlum adam gibi adamdı. Çevresine, topluma çok duyarlıydı. Yardımsever, aslan gibiydi. Oğlum sadece dayak yiyen bir kadına yardım etmek istedi. Ama iki kişi gelip oğlumu canından etti. Benim oğlum duyarsız bir vatandaş gibi mi davranmalıydı? Toplumumuz böyle mi olmalı? Oğlum duyarsız kalsaydı belki de o kadını öldüreceklerdi. Ama benim oğlum bir kadın dayak yerken onu görmemezlikten gelemezdi, gelmedi de. Oğlum boksla ilgilendi, yüzme antrenörlüğü yaptı. Öğrenciler yetiştiren bir çocuktu. Üzülüyoruz ama elden bir şey gelmiyor. Ailecek bu davanın peşini bırakmayacağız. Oğlumun hakkını adalet önünde sonuna kadar savunacağız" dedi.

konyada-oglu-oldurulen-eski-milli-boksor-duyarliliginin-kurbani-oldu-002.jpg

BOKS CAMİASINDAN TAZİYE

Babası gibi boksa meraklı olan Orhan Çumralıgil'in de zaman zaman salona giderek boks antrenmanları yaptığı belirtildi. Çumralıgil'in ölümü hem yakınlarını hem de boks camiasını yasa boğdu. Çumralıgil'in arkadaşları sosyal medyadan, "Bu gidişin olmadı abi. Çok üzdün bizi. Sen bu alemde çok iyi bir insandın" mesajlar paylaştı.

Türkiye Boks Federasyonu da yaptığı paylaşımda, "Eski milli boksörlerimizden Turhan Çumralıgil'in oğlu Orhan Çumralıgil'in vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz." ifadeleri kullanıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.