Konya’da öğrencilere uygulamalı KBRN eğitimi

Konya’da KBRN Savunma ve Güvenlik Tugay Komutanlığınca geleceğin sağlık çalışanlarına kimyasal, biyolojik, radyasyon ve nükleer risk konularında eğitim verildi.

Konya’da öğrencilere uygulamalı KBRN eğitimi

KBRN Savunma ve Güvenlik Tugay Komutanlığınca, Necmettin Erbakan Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler Bölümü öğrencilerinin katılımı ile “70. Dönem KBRN Sivil Savunma Kursu” icra edildi.

Eğitim kapsamında öğrencilere KBRN’ye maruz kalmış olay yeri, kimyasal, biyolojik ajanlar ve radyasyon durumlarının insan vücudundan, eşyalardan ve çevreden uzaklaştırılması veya etkisizleştirilmesi bilgileri teorik olarak anlatıldı.

Eğitimin devamında ise teorik bilgiyi destekleyecek şekilde saha çalışmaları yapıldı. Bu kapsamda ambulansa vaka taşınması, triaj, uzaklaştırma ve etkisizleştirme uygulamaları öğrencilerle birlikte gerçekleştirildi.

konyada-ogrencilere-uygulamali-kbrn-egitimi.jpg

Kimyasal Biyolojik Radyolojik ve Nükleer Savunma ve Güvenlik Tugay Komutanlığı, askeri unsurların dışında polis, itfaiye ve sağlık personeline eğitim veriyor.

Konya’daki General Şükrü Olcay Kışlası’nda dost ve müttefik ülkelerin sivil savunma ekipleri de eğitim alıyor.

konyada-ogrencilere-uygulamali-kbrn-egitimi-001.jpg

KBRN NEDİR?

KBRN, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tehlikeli maddelerden kaynaklanan zararlı ve tehlikeli durumların kısaltması olarak kullanılan dünya çapında bir terim.

Savaşların, virüslerin kol gezdiği bir dünyada oluşan riskler geniş halk kitlerinin yaşamını olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bu nedenle uzmanlar herkesin nükleer ve kimyasal silahlardan korunmanın yollarını öğrenmesini öneriyor.

Konya’daki KBRN Savunma ve Güvenlik Tugay Komutanlığı, TSK'nın KBRN savunması konusundaki bel kemiği niteliğini taşıyor.

Personelin kullandığı alet ve ekipmanlar, dünyada çok az ülkede bulunuyor. Envanterdeki ekipmanlarla her türlü KBRN saldırısına müdahale edilebiliyor ve her türlü zehirli madde analizi yapılabiliyor.

konyada-ogrencilere-uygulamali-kbrn-egitimi-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.