Konya’da otobüste maske tartışmasında yolcuyu vuran zanlı hakkında ilk karar

Konya’da otobüste maske yüzünden tartıştığı Recep Ceylan’ı silahla vuran ve Akkise Mahallesi yakınlarındaki bir bağ evinde yakalanan Adem S, adliyeye sevk edildi. Tutuklanıp cezaevine gönderilen zanlının ifadesi de ortaya çıktı.

Konya’da otobüste maske tartışmasında yolcuyu vuran zanlı hakkında ilk karar

Konya’da ekipleri alarma geçiren ihbar, önceki gece Meram İlçesi Karaman Caddesi'nden gelmişti.

İddiaya göre; Adem S, evine gitmek için Kültürpark - Kaşınhanı seferini yapan otobüse bindi. Maske takmadığı için şoför ve diğer yolcular tepki gösterince tartışma çıktı. Adem S, tepkiler üzerine inerken, otobüs ise yoluna devam etti.

TEKRAR BİNİP YOLCUYU VURDU

Adem S, taksiyle evine gidip ruhsatsız tabancası alarak birkaç durak ileride otobüsü beklemeye başladı. Durağa yanaşan otobüse kartını cihaza okutmadan yeniden binen Adem S, arka koltuğa geçip oturdu. Adem S, otobüs hareket edip bir sonraki durağa yaklaştığı sırada tabancasını çıkartıp tartıştığı yolculardan Recep Ceylan'a ateş etti. Bacağından yaralanan Ceylan kanlar içinde kaldı. Panik yaşayan diğer yolcular, şoförün kapıyı açmasıyla otobüsten inip sağa sola kaçıştı. O anlar, bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

DURUMU İYİ

Yaralı Ceylan, ihbar üzerine gelen ambulansla Konya Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Sağlık durumu iyi olan Ceylan'ın tedavisinin devam ettiği belirtildi. 

2021/10/25/konyada-bir-kisi-otobuste-tufekle-vuruldu-hastanede-yakinlarini-gorunce-agladi-002.jpeg

BAĞ EVİNDE YAKALANDI

Saldırının ardından kaçan Adem S, dün akşam saatlerinde saklandığı Ahırlı ilçesi Akkise Mahallesi yakınlarındaki bağ evinde Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandı. 

konya-otobuste-maske-kavgasi-adem-s.jpg

“MASKE TAKMAMA RAĞMEN KÜFRETTİLER”

Adem S, ifadesinde olay günü alkollü olduğunu ve maske takmadan otobüse bindiğini söyledi. Zanlı, “Olay günü alkollüydüm. Kartı okutup otobüse bindim, maskem takılı değildi. Önce otobüs şoförüyle tartışmaya başladık. Sonra yolcular da dahil oldu. Yolculardan biri de maske verdi. Maskemi takmama rağmen küfrettiler, otobüsten indirdiler. Ben de taksiye binip eve gittim. Evdeki tabancamı alıp, yeniden aynı otobüsün güzergahına çıktım. Otobüse binip bana küfreden kişiye ateş ettim.” dedi.

2021/10/25/konyada-bir-kisi-otobuste-tufekle-vuruldu-hastanede-yakinlarini-gorunce-agladi.jpeg

TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilen Adem S, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

 

Kaynak:Haber Dairesi / DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.