Konya’da pazar günü kapalı olacak yollar açıklandı

Konya’da Pazar günü ilk kez yapılacak olan 1. Uluslararası Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak. İşte Konya’da 15 Mayıs pazar günü kapalı olacak yolların tam listesi. (Konya kapalı yollar hangileri 15 Mayıs 2022 Pazar)

Konya’da pazar günü kapalı olacak yollar açıklandı

Konya Büyükşehir Belediyesi, 15 Mayıs 2022 pazar günü düzenlenecek olan “1. Uluslararası Yarı Maratonu” sebebiyle geçici olarak kapanacak yol güzergahlarını paylaştı.

Buna göre;  

21 KM YARI MARATON GÜZERGAHI

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Mayıs’ta gerçekleştirecek 21 kilometrelik Konya Yarı Maratonu Mevlana Kültür Merkezi’nden başlayacak. Yarışmacılar Aslanlı Kışla Caddesi’ni 2,7 kilometrede tamamlayacak; U dönüşü ile 1,9 kilometre sonrasında sağa dönerek Fetih Caddesi’ne bağlanacak. 3,9 kilometrelik Fetih Caddesi’nde kıyasıya yarışacak katılımcılar sola dönüp Ankara Caddesi’ne girecek. Yaklaşık 2,3 kilometre sonra Alaaddin Bulvarı’na ulaşacak yarışmacılar sağa dönerek Meram yoluna doğru hareket edecek. Katılımcılar Meram etabının 3,4 kilometre mesafesinde Evliya Çelebi Parkı önünden U dönüşü yaparak bitişe doğru ilerleyecek. 2,3 kilometre sonra Konya Orduevi önünden sağa dönülecek yarış, eski Konya Stadyumu akabinde Atatürk Anıtı ile devam edecek. Sola dönüş ile Konya’nın yoğun caddelerinden Zafer Meydanı’na giriş yapacak yarışmacılar; Alaaddin Bulvarı, Mevlana Müzesi ve Mevlana Kültür Merkezi’ne ulaşarak yarışmayı noktalayacak.

konyada-pazar-gunu-kapali-olacak-yollar-aciklandi.jpg

10 KM KOŞUSU GÜZERGAHI

Mevlana Kültür Merkezi’nden başlayacak 10 kilometre koşusunda da yarışmacılar 3 farklı noktadan dönüş yapacak. Başlangıç noktasından ilk dönüş yaklaşık 700 metre sonra gerçekleşirken; Fetih Caddesi üzerinden yarışta tempo hız kazanacak. 4 kilometrelik Fetih Caddesi koşusu sonrası sola dönüş ile Ankara Caddesi’ne bağlanacak yarışmacılar Beşyol’den geçip yaklaşık 2,3 kilometre sonra Alaaddin Bulvarı’na ulaşacak. Alaaddin Bulvarı’nı dönecek yarışmacılar Mevlana Caddesi’ne giriş yapacak. Burada Mevlana Müzesi’nin yanından geçecek yarışmacılar İstiklal Harbi Şehitlik Abidesi’ni geçip yaklaşık 2 kilometre sonra yarışı tamamlayacak.

konyada-pazar-gunu-kapali-olacak-yollar-aciklandi-001.jpg

HALK KOŞUSU GÜZERGAHI

Kayıtları ücretsiz olacak Halk Koşusu, 2,7 kilometre olacak ve Alaaddin Bulvarı üzerinden başlayıp tamamlanacak. Başlangıçtan sonra Atatürk Caddesi üzerinden Zafer Meydanı’na giriş yapacak yarışmacılar Atatürk Anıtı önündeki bulvardan sağa dönüp Sultan Cem Caddesi istikametine geçecek; Zindankale Katlı Otoparkı önünden geçip 600 metre sonra yarışı tamamlayacak.

konyada-pazar-gunu-kapali-olacak-yollar-aciklandi-002.jpg

Haber Dairesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.