Konya’da Prof. Hüseyin Çaksen’in MS makalesi gündem oldu

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Çaksen'e ait olduğu iddia edilen MS hastalığı ile ilgili makale gündem oldu.

Konya’da Prof. Hüseyin Çaksen’in MS makalesi gündem oldu

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüsnü Çaksen’e ait olduğu iddia edilen bir dergi makalesinde yazanlar sosyal medyada gündem oldu.

Thime Dergisinde yayımlanan “Patients' Supernatural Beliefs on Cause of Multiple Sclerosis” başlıklı makaleye pek çok hekim sert eleştirilerde bulundu.

“ALLAH’TAN GELEN CEZA OLDUĞUNA İNANIYORUZ”

Makalede yer aldığı ileri sürülen ifadeler şöyle:

“Klinik pratiğimizde, MS hastaları da dahil olmak üzere birçok nörolojik hastanın hastalıklarını kadere ve Allah'ın iradesine bağladığını gözlemledik, çünkü kadere (İlahi belirleme) inanç İslam'ın inanç temellerinden biridir. Yani ‘Her şeyin Yüce Allah tarafından belirlendiği’ inancıdır. Allah'ın izni olmadıkça hiçbir musibet meydana gelmez ve O'nun bilgisi dışında hiçbir yaprak düşmez. Bazı hastaların bahsettiği diğer doğaüstü inançlar arasında, yaşanan deneyimin Allah'ın bir lütfu, imtihanı veya cezası olduğu fikri de yer almaktadır. İkinci olarak, bilimsel olarak kanıtlanamasa da, bazı MS hastalarında hastalığın ana nedeninin Allah'tan bir hediye, sınav veya ceza gibi doğaüstü nedenler olduğuna kuvvetle inanıyoruz. Üçüncüsü, kader, Allah'ın takdiri, Allah'tan bir hediye veya imtihan gibi doğaüstü sebeplere inanan birçok MS hastası psikososyal, zihinsel ve ruhsal olarak huzur ve rahatlık bulmuştur.”

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ AÇIKLAMA YAPTI

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü, Prof. Dr. Hüseyin Çaksen’in gündem olan MS hastalığı makalesine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada “Kurumdan bağımsız olarak yürütülen bir süreçtir” denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum