Konya’da profesörün üniversitede vurulduğu olaya ilişkin açıklama

Konya NEÜ Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi’nde görevli Prof. Dr. Tahir Uluç, silahla bacağından vurularak yaralanmıştı. Olaya ilişkin üniversitenin rektörlüğünden açıklama yapıldı, “Adli ve idari soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Konya’da profesörün üniversitede vurulduğu olaya ilişkin açıklama

Olay, Konya’nın Meram ilçesi Yeni Yol Caddesi üzerinde bulunan Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesinde yaşandı.

İddiaya göre; Felsefe ve Din bilimleri Bölümü İslam Felsefesi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Tahir Uluç (46), ile aralarında daha önceden husumet bulunan aynı bölümdeki öğretim üyesi Prof. Dr. Galip A. ve kardeşi İ.A. arasında tartışma çıktı.

TAHİR ULUÇ SİLAHLA VURULDU

Kavgaya dönüşen olayda Uluç, bacağından silahla yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Uluç, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Polis ekiplerinin incelemelerinin ardından olaya karıştığı iddiasıyla Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Felsefe Ve Din Bilimleri Bölümü Dinler Tarihi Anabilim Dalı Prof. Dr. Galip A. gözaltına alındı. Galip A'nın kardeşi İ.A'nın da arandığı öğrenildi.

konyada-profesorun-universitede-vuruldugu-olaya-iliskin-aciklama.jpg

“ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTIR”

Olaya ilişkin Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü’nden açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“04 Ekim 2023 Çarşamba günü saat 17.30'da yaşanan üzücü olayda İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi T.U. ile Öğretim Üyesi G.A. ve kardeşi İ.A. arasında çıkan arbedede Öğretim Üyesi T.U. yaralanmıştır. Yaşanan olayda yaralanan Öğretim Üyesi T.U. hastaneye kaldırılmış ve tedavi altına alınmıştır. Yaralanan öğretim üyesinin hayati bir tehlikesi bulunmamaktadır. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Yaşanan bu elim olaydan büyük üzüntü duyduğumuzu ve konuyu takip ettiğimizi kamuoyunun bilgilerine arz ederiz.”

konyada-profesorun-universitede-vuruldugu-olaya-iliskin-aciklama-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.