Konya’da rezidanstaki işkence sanıkları ikinci olayda hakim karşısında

Konya’da farklı zamanlarda rezidansa çağırdıkları iki kadına işkence yaptıkları iddiasıyla yargılanan ikisi kadın 3 sanık, Demet A’nın mağdur olduğu olaya ilişkin ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanıklar, Merve K. dosyasından tahliye edilmişlerdi.

Konya’da rezidanstaki işkence sanıkları ikinci olayda hakim karşısında

Türkiye günlerce, Konya’daki kafe işletmecisi Murat Demirci, ortağı ve nişanlısı Sara Demir ile arkadaşları Tuğba Demirci'nin bir rezidansa götürdükleri Demet A. ve iç mimar Merve K'ye (27) yapılan işkenceyi konuşmuştu.

Sanıklar, Merve K. dosyasından geçtiğimiz hafta tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilirken, Demet A’ya yönelik eylemleri nedeniyle tutuklu yargılandıkları davada ilk kez hakim karşısına çıktı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Davanın ilk duruşmasına tutuklu sanıklar ile taraf avukatları katıldı. Üç sanık da Demet A'nın vücudunda herhangi şekilde sigara söndürmediklerini, telefonunu gasp etmediklerini ve saçlarını kesmediklerini ileri sürdü.

Sabah’ta yer alan habere göre; mahkeme başkanı sanık Tuğda Demirci'ye dosyada bulunan ve 'Masal' isimli arkadaşına attığı mesajları sordu. Tuğba Demirci, "Erkek arkadaşım benimle konuşmuyordu. Masal'ın İsmet'le oturduklarını öğrendim. Bu nedenle hem hava atmak hem de İsmet'in benimle ilgilenmesini sağlamak için Whatsapp’taki yazışmaları Masal ile yaptım" dedi.

"DEHŞETİN İZLERİ TELEFONDA"

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede sanık Tuğba Demirci'nin telefonundan çıkanlar yaşanan dehşeti gözler önüne serdi.

Telefonunda 'Masal' ismiyle kayıtlı olan kişiye genç kızın ellerini bağladıkları mavi ip ve kestiği saçların fotoğrafını gönderen Demirci, yazışmalarında 'Saçını, elbisesini kestim. İki kızı dövdük, üçüncü kıza gidiyoruz. İkisinin de saçını kestim. Yüzünde sigara söndürdük. Benim evimde dövdük" mesajları yer aldı. Demirci'nin telefonunda genç kızı dövdükleri eğilmiş çek pas sopasının fotoğrafı da yer aldı.

CANINA KIYMAK İSTEMİŞ

Duruşma sonrası açıklamalarda bulunan Demet A'nın avukatları genç kızın yaşadıklarını kaldıramayarak intihar girişiminde bulunduğu söyledi. Avukat Furkan Avcı, "Demet bayramın hemen öncesinde kullandığı psikiyatri ilaçlarını çokça alarak intihar girişiminde bulundu. Çok şükür hastaneye yetiştirilerek tedavi altına alındı. Şuanda sağlık durumu iyiye gidiyor ve psikolojik destekte alıyor. Yaşadıkları herkesin kaldırabileceği bir durum değil. Duruşmada ise sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Ama mesajlarla ve raporlarla görülen işkenceler sabit. Tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Biz en ağır cezayı almaları için gerekli tüm mücadelemizi vereceğiz" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.