Konya’da şehit düşen pilot Ümit Özer’in annesinin son isteği yerine getirildi

Konya’da 2012 yılında eğitim uçağının düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Ümit Özer’in, vefat eden annesinin son isteği yerine getirildi. Türk Hava Kuvvetleri’nin hediye ettiği F4 savaş uçağı, konulacağı yere itilerek götürüldü.

Konya’da şehit düşen pilot Ümit Özer’in annesinin son isteği yerine getirildi

Konya’da 13 Mart 2012 tarihinde Türk Yıldızları akrotim ekibinin seçkin üyelerinden biri olan Hava Pilot Yüzbaşı Ümit Özer, eğitim uçağının düşmesi sonucu şehit olmuştu.

2002 yılında Hava Harp Okulundan mezun olan Yüzbaşı Ümit Özer, 2002-2004 yılları arasında pilotaj eğitimini 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığında tamamladıktan sonra 3. Ana Jet Üs Komutanlığına F-5 eğitim pilotu olarak atandı.

2005-2011 yılları arasında 133. Filo Komutanlığında Av-Önleme pilotu olarak görev yapan Yüzbaşı Ümit Özer, 2011 yılında Türk Yıldızlarına katılmıştı.

ANNESİNİN SON İSTEĞİ YERİNE GETİRİLDİ

Şehidin annesi Hatice Özer, oğlunun anısını yaşatabilmek için ilçede savaş uçağı sergilenmesi isteğini ilçedeki yetkililere bildirdi.

Oğlunun şehadetinden 5 yıl sonra vefat eden Özer'in son isteği Çarşamba Belediyesi tarafından yerine getirildi.

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığının şehit Hava Pilot Yüzbaşı Ümit Özer'in anısına hediye ettiği F4 savaş uçağı, Samsun'un Çarşamba ilçe Belediyesi'nin katkılarıyla ilçeye getirildi.

konyada-sehit-dusen-pilot-umit-ozerin-annesinin-son-istegi-yerine-getirildi-001.jpg

UÇAK İTİLEREK KONULACAĞI ALANA GÖTÜRÜLDÜ

İlçeye 2 Ağustos'ta 3 TIR ile getirildikten sonra Abdullah Paşa Meydanı'nda montajı yapılan uçak, düzenlenen törende, görevlilerin ve vatandaşların yardımı ile yaklaşık 700 metre, kara yolunda itilerek Açık Hava Bilim Parkı'na getirildi.

Uçak daha sonra vinç yardımıyla, park içinde şehit Hava Pilot Yüzbaşı Ümit Özer anısına oluşturulan alana yerleştirildi.

konyada-sehit-dusen-pilot-umit-ozerin-annesinin-son-istegi-yerine-getirildi.jpg

Şehidin babası İdris Özer, oğlunun şehit olmadan önce eşinin Konya'da kanser tedavisi gördüğünü anlattı.

"EŞİM BUNU GÖREMEDİ AMA İNŞALLAH RUHU GÖRÜR"

Kanser tedavisi sırasında oğlunun uçağının düştüğünü belirten Özer, şöyle devam etti:

"Bir anne ve baba olarak çok büyük çileler çektik ve üzüldük. Eşimin tedavisi 5 yıl devam etti. Çocuğumun şehit olmasından 1 yıl sonra Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı bize şehidimizin anısını yaşatacak bir savaş uçağının Çarşamba'da sergilenmesi için müjde verdi. Ancak o dönem hediye edilen savaş uçağını bazı sebeplerle Samsun'a getiremedik. Eşim de rahmetli olmadan önce bu savaş uçağının Çarşamba'ya gelmesini ve sergilenmesini hep istiyordu. Ölmeden önce sürekli böyle bir heyecan taşıyordu. Ne yazık ki göremedi ama vasiyeti yerine getirildi. Eşim bunu göremedi ama inşallah ruhu görür."

Çarşamba Kaymakamı Şükrü Yıldırım ise emeği geçenlere teşekkür ederek, "Şehidimizin annesinin son arzusuydu bu, şehidimizin anısını yaşatmak adına gerçekten güzel bir iş yapıldı." diye konuştu.

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan da "Şehidimizin kullandığı uçağın benzeri Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığımız tarafından şehidimizin anısına ilçemize hediye edildi. Şehidimizin rahmetli annesinin de böyle bir arzusu vardı, göremedi ama isteği yerine geldi." dedi.

konyada-sehit-dusen-pilot-umit-ozerin-annesinin-son-istegi-yerine-getirildi-002.jpg

konyada-sehit-dusen-pilot-umit-ozerin-annesinin-son-istegi-yerine-getirildi-003.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.