Konya’da şizofren abisinin öldürdüğü liseli Yağmur, toprağa verildi

Konya’da şizofren hastası ağabeyinin boğazını kesip öldürdüğü lise öğrencisi Yağmur, gözyaşları arasında son yolculuğa uğurlandı. Zanlı ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Acılı aile gözyaşları içinde Yağmur’u ve hayallerini anlattı.

Konya’da şizofren abisinin öldürdüğü liseli Yağmur, toprağa verildi

Olay, geçtiğimiz gün akşam saatlerinde Selçuklu ilçesi Selahattin Eyyübi Mahallesi Gençtürk Sokak'ta yaşanmıştı.

Akşam saatlerinde eve gelen aile fertleri, 15 yaşındaki kızları Yağmur B'nin kapıyı açmaması ve kilitli olması nedeniyle endişelenerek polise haber verdi. İhbar üzerine gelen ve çilingirle eve giren polis, Buhari İmam Hatip Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi Yağmur’u boğazı kesilmiş ve vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanmış halde buldu. Kanlar için yatan Yağmur B'nin yapılan kontrolde yaşamını yitirdiği belirlendi. Olay yerinde yapılan incelemede Yağmur'un ders çalıştığı sırada öldürüldüğü anlaşıldı.

ZANLI, ŞİZOFRENİ HASTASI AĞABEY ÇIKTI

Yağmur'un ölümünü hakkında çalışma başlatan polis, ağabeyi Soner B'nin şizofreni hastası olduğunu, tedavisi için aynı gün Konya Şehir Hastanesi'ne kaldırıldığı ancak buradan kaçtığını belirledi. Araştırmalarını bu yönde yoğunlaştıran polis, Yağmur'u ağabeyi Soner B'nin öldürdüğünü tespit etti.

konyada-sizofren-abisinin-oldurdugu-liseli-yagmur-topraga-verildi.jpeg

TEDAVİ OLMAK İSTEMEMİŞ

Olaydan sonra kaçan ve bir süre sonra yeniden eve gelen Soner B, polis ekiplerince gözaltına alındı. Soner B'nin ağustos ayında Beyhekim Devlet Hastanesi'nde 'şizofren' tanısıyla tedavi gördüğü, yüzde 50 oranında şizofreni raporu verildiği belirlendi. Olay günü ailesinin istediği üzerine polis eşliğinde ambulansla Konya Şehir Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan zanlının, sevk edileceği sırada "Beni zorla getirdiler. Hastaneden ayrılmak istiyorum. Tedavi olmayacağım. Ben yatmak istemiyorum" diyerek kabul etmediği ortaya çıktı. Tedaviyi kabul etmediği için de acil servis görevlilerince tutanak imzalatılan zanlının bu işlemleri devam ettiği sırada görevlileri haber vermeden hastaneden kaçtığı belirlendi. 

konyada-sizofren-abisinin-oldurdugu-liseli-yagmur-topraga-verildi.jpg

TUTUKLANDI

Soner B’nin polisteki ilk ifadesinde, "Annem, sürekli kaymakamlığa müracaat edip benim hastaneye yatırılmamı istiyordu. Cezalandırmak için kız kardeşimi öldürdüm. Ömrü boyunca evlat acısı çeksin diye kardeşimi öldürdüm" dediği öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Soner B, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. 

SON YOLCULUĞA UĞURLANDI

Konya Şehir Hastanesi’ndeki otopsisi tamamlanan Yağmur B, bugün kılınan cenaze namazı sonrası Üçler Mezarlığı'na ailesi ve arkadaşlarının gözyaşlarıyla toprağa verildi. 

konyada-sizofren-abisinin-oldurdugu-liseli-yagmur-topraga-verildi-002.jpg

'TEK HAYALİ OKUMAKTI, AĞIR BİR OLAY YAŞADIK'

Yağmur'un ablası Fatma Y, gözyaşları içinde kardeşinin tek hayalinin eğitimini sürdürüp meslek sahibi olmam olduğunu belirterek, "Çok iyi bir insandı, kimseye bir zararı yoktu. Yüksek sesle konuşmazdı. Sessiz, sakin bir çocuktu. Okumak tek hayaliydi. Okuyup, meslek sahibi olmayı çok istiyordu. Ağır bir olay yaşadık kolay değil. Çok iyi bir insanı kaybettik, hiçbir şeyin önemi yok." dedi.

konyada-sizofren-abisinin-oldurdugu-liseli-yagmur-topraga-verildi-001.jpg

İLGİLİ HABERLER

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.