Konya’da TRSM hastalarından ‘Sanatla Sağlığa’ sergisi

Konya Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hastaları, ‘Sanatla Sağlığa’ temalı sergi düzenledi.

Konya’da TRSM hastalarından ‘Sanatla Sağlığa’ sergisi

Serginin açılış törenine katılan Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, TRSM’den hizmet alan hastalarımızın tedavi ve takiplerinin yanı sıra çeşitli iş- uğraş terapileri ile meşgul olmaları onların sosyal hayata uyum sürecini hızlandırmaktadır” dedi.

Hizmetlerin yaygınlığından ve kalitesinden dolayı Beyhekim TRSM sorumlu hekim ve çalışanlarına teşekkür eden Koç, “Beyhekim TRSM, deneyimli hocaları ve eğitmenleri ile birlikte son derece güzel hizmetlere imza atmaktadır. Devletimizin sağlık politikası ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturu üzerine kurulmuş bir politikadır. TRSM hastalarımızın tıbbi tedavilerinden sonra topluma kazandırılması ve kendilerinin hizmet üretebilmesi adına toplum ruh sağlığı merkezlerimiz önemli bir fonksiyonu yerine getirmektedirler” şeklinde konuştu.

Ruh sağlığı hastalarının tedavi sonrası sosyal hayata uyum sürecinin sağlanması noktasında kurumlar arası işbirliğinin son derece önem arz ettiğinin altını çizerek konuşmasını sürdüren Koç, “Hep birlikte çalışınca böyle güzel eserler ortaya çıkıyor” diyerek Selçuklu Belediyesi’ne ve Selçuklu Halk Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

konyada-trsm-hastalarindan-sanatla-sagliga-sergisi.jpg

Selçuklu Belediyesi’nin ilçenin güzel bir noktasında TRSM binası yapacağının da müjdesini katılımcılar ile paylaşan Koç, “Selçuklu Belediyesi ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde TRSM binası projesi ile ilgili çok önemli mesafeler kat edilmiş durumdadır. Yapımını da Selçuklu Belediyemizin üstlendiği TRSM bina projesinin arsası belirlenmiş projesi ise devam etmektedir. Bu özel proje nedeni ile huzurlarınızda bizlere her konuda destek olan Selçuklu Belediye Başkanı Sayın Ahmet Pekyatırmacı’ya şükranlarımı sunuyor ve teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

TRSM Sorumlu Hekimi Uz. Dr. Münir Karaaslan’da yaptığı konuşmada, ülkemizde sunulan TRSM hizmetlerinin hastane temelli uygulamalardan toplum temelli uygulamalara doğru değiştiğini ifade etti. Beyhekim TRSM olarak Selçuklu İlçesi’nde ikamet eden 406 hastaya hizmet verdikleri vurgulayan Uz. Dr. Karaaslan, bireysel ve iş uğraş terapileri ile birlikte hastaların toplum içindeki yaşama becerilerini artırmayı amaçladıklarını söyledi.

konyada-trsm-hastalarindan-sanatla-sagliga-sergisi-001.jpg

Selçuklu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erdinç Sarıca’da üstlendikleri misyon gereği pek çok kurum ve kuruluş ile iş birliği içerisinde olduklarını belirterek, “Bu işbirlikleri içerisinde belki de en kıymetlilerinden birisi TRSM kurslarımızdır. Burada hastalarımızın normal yaşamlarını sürdürmeleri adına ufakta olsa bir katkı sunabiliyorsak bu mutluluk bizler için son derece değerlidir” diyerek serginin açılmasında emeği olan herkese teşekkür etti.

1-3 Temmuz tarihleri arasında ziyaret edilebilecek olan serginin açılışına, TRSM’nde tedavi gören hastalar, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Prof. Dr. M. Ali Eryılmaz, Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Faruk Erkoçak, Selçuklu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erdinç Sarıca ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

konyada-trsm-hastalarindan-sanatla-sagliga-sergisi-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.