Konya’da uzmanından uyarı! Sahte zayıflama ürünleri sağlığınızı tehlikeye atabilir

Son yıllarda zayıflama çayları ve haplarının popülaritesindeki artış, insan sağlığını riske atabilecek sahte ürünlerin ortaya çıkmasına neden oluyor. Konya’da görev yapan Diyetisyen Büşra Söylemez Ay bu noktada vatandaşları uyardı.

Konya’da uzmanından uyarı! Sahte zayıflama ürünleri sağlığınızı tehlikeye atabilir

Diyetisyen Büşra Söylemez Ay, piyasada satılan zayıflama çayları ve haplarının insan sağlığını tehlikeye attığına dikkat çekti. Özellikle sahte ürünlerin kullanımının sağlıklı hayatı olumsuz etkileyebileceğini belirten Ay, vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

Büşra Söylemez Ay Haber Dairesi muhabirine yaptığı açıklamada, “Piyasada satılan zayıflama çayları ve haplarına karşı dikkatli olunması gerekiyor. Özellikle sahte ürünlerin içeriğinin belirsizliği insan sağlığını ciddi şekilde tehlikeye atıyor. Ayrıca sahte ürünlerin kullanımı kalıcı hasarlara bile yol açabiliyor.” dedi.

konyada-uzmanindan-uyari-sahte-zayiflama-urunleri-sagliginizi-tehlikeye-atabilir.jpg

Ay, “Vatandaşlar doğal ve sağlıklı zayıflama yöntemleri konusunda bilinçlenmeli. Hızlı kilo kaybı sağlıksız sonuçlara yol açabilir, bu nedenle sabırlı olunmalı ve dengeli beslenme alışkanlıklarına dikkat edilmeli.” ifadelerini kullandı.

Bitki çayları ve bitki ürünlerinin çok tehlikeli bir konu olduğunu belirten Ay, “Papatya çayının bile çok çeşidi var bazıları zehirli bile olabiliyor. Bu yüzden ne kullandığımızı çok iyi bilmemiz gerekiyor.” dedi.

“ÖZELLİKLE BU HASTALAR DİKKAT”

“Bu ürünleri emzikli ve gebe kadınların kullanmaması gerekiyor. Kanser, böbrek ve karaciğer yetmezliği bulunan hastalar da bu tür ürünlere dikkat etmesi lazım.” diyen Diyetisyen Ay, sağlıklı bireylerde bile yanlış bitkisel ürün tüketiminin organ yetmezliği ve ölümle sonuçlanabileceğine vurgu yaptı.

konyada-uzmanindan-uyari-sahte-zayiflama-urunleri-sagliginizi-tehlikeye-atabilir-001.jpg

DOĞRU BİTKİ ÇAYI TÜKETİMİ NASIL OLMALI?

Diyetin ve bitkisel ürün kullanımının püf noktalarına değinen Ay, “Kişinin yaşam tarzına ve ihtiyaçlarına uygun bir beslenme planı oluşturması önemli. Herkesin metabolizma hızı ve vücut yapısı farklı olması nedeniyle standart diyetler her zaman etkili olmayabilir. Bitkisel ürünler noktasında da uzmandan destek alınması gerekiyor. Bunun haricinde üretim yeri ve hangi ürün olduğu da çok önemli. Toplanıp satılan ürünlerin bile nasıl o noktaya geldiği çok önemli. Tavsiyem bilindik markaların kapalı paket ürünleri tercih edilmeli.” diye konuştu.

konyada-uzmanindan-uyari-sahte-zayiflama-urunleri-sagliginizi-tehlikeye-atabilir-002.jpg

“SAĞLIKLI ZAYIFLAMAK İÇİN UZMANA DANIŞIN”

Sağlıklı ve kalıcı zayıflama için uzman bir diyetisyen veya doktordan destek almanın önemine dikkat çeken Ay, bilinçli ve kontrollü bir şekilde zayıflamanın, sağlıklı bir yaşam tarzının temelini oluşturduğuna vurgu yaptı.

Diyetisyen Ay, sağlıklı zayıflama sürecinde, doğru beslenme alışkanlıkları, düzenli egzersiz ve uzman desteğiyle hedeflere ulaşmanın mümkün olduğuna dikkat çekti.

konyada-uzmanindan-uyari-sahte-zayiflama-urunleri-sagliginizi-tehlikeye-atabilir-003.jpg

“KIŞ AYLARINDA SU TÜKETİMİNE DİKKAT EDİLMELİ”

Havaların soğumasıyla birlikte su tüketiminin de azaldığına dikkat çeken Diyetisyen Büşra Söyleme Ay, “Kilogram başına 0,33 gram su tüketilmesi gerekiyor. Su tüketimi diyetteki bir bireyin asla atlamaması ve göz ardı etmemesi gereken bir husus. Zayıflamanın temel taşı su diyebiliriz.” diye konuştu.

konyada-uzmanindan-uyari-sahte-zayiflama-urunleri-sagliginizi-tehlikeye-atabilir-004.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.