Konya’da yağış öncesi alt geçitlerde taşkın önlemi
Konya Büyükşehir Belediyesi, bugün gerçekleşmesi beklenen ani yağışlara karşı alt geçit ve ana arterlerde 137 yağmursuyu ızgarası ile bağlantı hattını temizleyerek su taşkını riskini en aza indirdi.
Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde beklenen ani yağışlara karşı önlemlerini tamamladı. Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan açıklamada, özellikle alt geçitler ve ana arterlerde su birikintilerini önlemek amacıyla kapsamlı temizlik çalışmaları yürütüldüğü belirtildi.
Bu kapsamda toplam 137 yağmursuyu ızgarası ile bağlantı hattının temizliği tamamlanarak, olası su taşkınlarının önüne geçilmesi hedefleniyor. AKOM yetkilileri, ekiplerin yağış anında sahada hazır bulundurulacağını ve vatandaşların herhangi bir olumsuz durumda Büyükşehir Belediyesi 153 Çağrı Merkezi üzerinden bildirimde bulunabileceklerini duyurdu.
Yetkililer, alınan önlemlerin şehrin ulaşım akslarında aksama yaşanmaması için büyük önem taşıdığını vurgularken, vatandaşları da yağışlı havalarda dikkatli olmaya çağırdı.
???? Büyükşehir Belediyemize bağlı ekiplerimiz, şehrimiz genelinde ani oluşabilecek yağışlarda su birikintilerini en aza indirmek amacıyla; alt geçit ve ana arterlerde toplam 137 yağmursuyu ızgarası ile bağlantı hattının temizlik çalışmalarını tamamlamıştır. pic.twitter.com/yVvwgxLG0A
— Konya AKOM (@KonyaAkom) May 9, 2025
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.