Konya’daki Fadim Süner cinayetinde gerekçeli karar açıklandı

Konya’nın Çumra ilçesinde kızının düğününe 1 hafta kala eşi Fadim Süner’i tabancayla öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Bayram Süner ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme kararın gerekçeli kararını açıkladı.

Konya’daki Fadim Süner cinayetinde gerekçeli karar açıklandı

Konya'nın Çumra ilçesine bağlı İçeri Çumra Mahallesi'nde yaşayan Bayram Süner (42), 4 çocuğunun annesi Fadim Süner'i, 1.5 yıl önce kızının düğününe bir hafta kala öldürmüştü.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanan Bayram Süner, karar duruşmasında hiçbir takdir indirim uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Süner, ayrıca 6136 sayılı kanuna muhalefet suçundan da 1 yıl ceza aldı.

AVLUDAN UÇAN GÜVERCİNLER ELE VERDİ

Sabah'ta yer alan habere göre; Mahkeme kararın gerekçesini de açıkladı. Sürekli ifade değiştiren ve çelişki beyanlarda bulunan Süner'in eşinin kendisinin değil kızının öldürdüğünü söylemesi hayatın olağan akışına aykırı olduğu belirtilen kararda, olay yerini uzaktan gösteren kamera kayıtlarının çözümlerine göre, Fadim Süner'in öldüğü dakikalarda, evin avlusundan 4 güvercinin havalandığı ve 17 dakika içeriden çıkan bir kişinin kapının önünde bulunan beyaz renkli araca binerek uzaklaştığı belirtildi.

konyadaki-fadim-suner-cinayetinde-gerekceli-karar-aciklandi.jpg

Bayram Süner yargılama aşamalarında sürekli olarak eşinin kendisini aldattığını ileri sürdüğü ancak bu yönde bir delil olmadığı, tam aksine esasında kendisinin bir takım sadakat yükümlülüğünü ihlal eder davranışlarda bulunduğunu gösterir deliller olduğu belirtildi. Maktulün cep telefonunda kayıtlı S., isimli bir kadının kullandığı numaraya 'Düş yakamızdan' şeklinde mesaj attığı, HTS kayıtlarına göre ise sanığın 2021 ve 2022 yıllarında bu numaranın sahibi ile hayatın akışına aykırı olarak çok sık görüştüğü ve mesajlaştığı anlatıldı. Kararda, sanığın geçerli bir pişmanlığı bulunmadığı için de takdiri indirim uygulanmadığı vurgulandı.

konyadaki-fadim-suner-cinayetinde-gerekceli-karar-aciklandi-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazar / Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.