Konya'daki uyuşturucu operasyonunda adı geçen Cumhuriyet Savcısı tutuklandı

Konya merkezli uyuşturucu operasyonunda adı geçen ve sevkiyatları yönettiği iddia edilen Cumhuriyet Savcısı Osman Y, Antalya’da gözaltına alındı. Evinde arama yapılan ve FETÖ borsası da oluşturduğu öne sürülen Osman Y, tutuklandı.

Konya'daki uyuşturucu operasyonunda adı geçen Cumhuriyet Savcısı tutuklandı

Adana'dan Konya'ya uyuşturucu sevkiyatı yapan şebekeye yönelik Konya'daki operasyonda yakalanan polis memuru kuryenin telefonundaki incelemede Cumhuriyet Savcısı Osman Y. adına da ulaşılmıştı.

Sabah’ta yer alan habere göre; Osman Y’nin uyuşturucu trafiğini yönettiği ve örgüt lideri olduğu ortaya çıkarken aynı zamanda FETÖ borsası oluşturduğu da iddia edilmişti.

FETÖ BORSASI KURDUĞU İDDİASI

Osman Y’nin, FETÖ/PDY'ye üye olma suçlaması ile soruşturma başlatılan ve kovuşturma yapılmasına yer olmadığı yönünde karar verilecek olan şüphelilerin bilgilerini örgüt üyelerine attığı ve örgüt üyelerinin bu kişileri arayarak para istedikleri ortaya öne sürülmüştü.

ANTALYA'DA GÖZALTINA ALINDI

İddialar üzerine savcı Osman Y, Antalya'daki evinde gözaltına alındı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında Antalya'da gözaltına alınan Osman Y'nin evinde de arama da yapıldı. Osman Y, işlemlerinin ardından ifadesi alınmak üzere Adana'ya gönderildi.

konyadaki-uyusturucu-operasyonunda-adi-gecen-cumhuriyet-savcisi-gozaltina-alindi.jpg

HSK SAVUNMA İSTEDİ

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nca Osman Y. hakkında uyuşturucu sevkiyatlarını yönetmesi nedeniyle kişisel suçtan, FETÖ borsası oluşturması nedeniyle ise görev suçundan iki ayrı inceleme başlatıldı. Yarbaş'ın bu kapsamda 11 Mayıs 2022'de görevden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

TUTUKLANDI

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Osman Y, savcılık tarafından tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Osman Y, nöbetçi hakimlikçe "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" ile "suç örgütü kurma" iddiasıyla tutuklandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.