Konyalı aile, oğullarını öldüren gelinlerinden şikayetçi olmadı

Konya’da Mustafa Koç, 3 çocuğunun annesi Fatma Koç tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Ölen Koç’un anne ve babası, fotoğrafını öptükleri gelinlerinden şikayetçi olmadı, Fatma Koç’un tahliyesini istedi.

Konyalı aile, oğullarını öldüren gelinlerinden şikayetçi olmadı

Olay 4 Ocak’ta Konya’nın Beyşehir ilçesi Hamidiye Mahallesi'nde meydana gelmişti.

İddiaya göre; eve alkollü gelen Mustafa Koç, duvarda gördüğü böcek nedeniyle 17 yaşındaki oğlu, 13 yaşındaki kızı ile eşi Fatma Koç'u dövmeye başladı. 

Bir fırsatını bulup kurtulan 3 çocuk annesi Fatma Koç, mutfaktan aldığı bıçağı eşinin göğsüne sapladı.

Kanlar içinde yere yığılan Mustafa Koç, çağırılan sağlık ekibinin müdahalesine karşın kurtarılamadı.

Koç'un cansız bedeni otopsi için Beyşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

konyali-aile-ogullarini-olduren-gelinlerinden-sikayetci-olmadi-001.jpg

“YILLARDIR ŞİDDET UYGULUYORDU” 

Gözaltına alınan Fatma Koç, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklanarak cezaevine konuldu.

Koç, ifadesinde, ''Eşim çalışmıyor, işsizdi. Ben bakıcılık ve gündelik temizliğe giderek evi geçindirmeye çalışıyordum. Evin yükünü ben karşılıyordum. Kazandığım paraları da alıp içki içiyordu. Bana ve çocuklarıma sürekli sebepsiz yere bağırıp şiddet uyguluyordu. Olay sırasında da çocukları ve beni dövdü.” dedi.

konyali-aile-ogullarini-olduren-gelinlerinden-sikayetci-olmadi.jpg

GELİNLERİNDEN ŞİKAYETÇİ OLMADILAR

Ölen Mustafa Koç’un annesi Güllü ve babası Ferruh Koç, emniyette ifade verdi.

Hamidiye Mahallesi'nde olayın yaşandığı iki katlı müstakil evin üst katında ikamet eden kayınvalide Güllü ve kayınpeder Ferruh Koç, gelinlerinden şikayetçi olmadıklarını söyledi.

konyali-aile-ogullarini-olduren-gelinlerinden-sikayetci-olmadi-004.jpg

FOTOĞRAFINI ÖPTÜ

Gelininin fotoğrafını öpen Güllü Koç, ölen oğullarının uzun süredir kendilerine küs olduğunu ve kendilerini de tehdit ettiğini söyledi.

konyali-aile-ogullarini-olduren-gelinlerinden-sikayetci-olmadi-005.jpg

“24 SENENİN İŞKENCESİNİ GELİNİM ÇEKİYOR”

Oğlunun gelini ve torunlarına şiddet uyguladığını dile getiren Güllü Koç, “24 senenin işkencesini gelinim, yavrum çekiyor. 'Yavrum, şunu bırak.' dedim, 'Bırakmam anne, çocuklarım ele baba demesin.' dedi. Bunun çektiğini kimse çekemez. Bu, hapishanede yatacak bir gelin değil. Kendi evladım gibi severim. Ne olur bunu kurtarın. Büyük torunum evli, 13 ve 17 yaşındaki torunlarımı hepinize emanet ediyorum. Benim cezaevindeki kuzumu oradan kurtarın. Ben ölmeden, gözlerim görürken Allah'ın emanetini ben buna teslim edeyim yavrularımı. Hapisten salınmasını istiyorum. Benim Fatma'mın hiçbir suçu yok."

konyali-aile-ogullarini-olduren-gelinlerinden-sikayetci-olmadi-002.jpg

“KIZIMIZIN KURTULMASINI İSTİYORUM”

Kayınpeder Ferruh Koç da ellerinden bir şey gelmediğini belirterek, "6 aydır konuşmazdı bizimle, çocuklarını dahi göndermezdi. Çocukları biz özlüyorduk. Uzaklaştırma verdiler, iki gün uzaklaştırıyorsun, üçüncü gün geliyor. Ne olacak bu? Hiçbir şey olmadı. Bu şekilde devam etti gitti. Ben de kızımızın bir an önce kurtulmasını istiyorum. Çocuklarının başına dönsün. Biz ne kadar iyi de olsak illa annesi." şeklinde konuştu.

konyali-aile-ogullarini-olduren-gelinlerinden-sikayetci-olmadi-003.jpg

“YAŞADIKLARIMIZI BİZ BİLİYORUZ”

Fatma Koç’un 23 yaşındaki evli kızı Güllü Ç. de annesinin masum olduğunu söyledi. "Buradaki herkes bunu biliyor, biz o evdeki yaşadıklarımızı biliyoruz." diyen Güllü Ç, şunları anlattı:

"Annemin canına tak etmeseydi bunu yapacak asla öyle bir kadın değildi. Kesinlikle yapmazdı. Çocuklarını kurtarmak için olduğuna adım gibi de eminim. Annemi kurtarın, annem masum. 7 yıldır babamla konuşmuyorum, küsüm. Annemle telefonda gizli gizli konuşuyordum, görüşüyordum. Çalıştığı yerlerde görüşmeye çalışıyordum. Kardeşlerimle okullarda, teneffüs aralarında görüşmeye çalışıyordum. Bizim çektiğimizi kimse bilmiyor, eğer bilseydiniz sizin kalbiniz dayanmazdı. Annemi kurtarın, oradan çıksın, çok şeyler yaşadı kadın."

MELEK İPEK OLAYI

Konya’nın Beyşehir ilçesinde yaşanan bu olay, Antalya’daki Melek İpek davasını akıllara getirdi.

Yıllarca çıplak bir şekilde işkence görüp, kendisini ölümle tehdit eden 12 yıllık eşi Ramazan İpek'i (36) öldüren Melek İpek (31), 108 gün sonra cezaevinden tahliye edilmişti.

melek-ipek.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.