Altın 5959.024
BIST 11301.33
Dolar 42.7195
Euro 50.142
Sterlin 57.0728

Konya'nın Bursluluk Sınavı şampiyonu okulu belli oldu

İOKBS’de (Bursluluk Sınavı) Konya’dan 32 öğrenci 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu. En fazla birinci çıkaran okul ise Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Okulu oldu.

Konya'nın Bursluluk Sınavı şampiyonu okulu belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’nın (İOKBS) 2025 sonuçları açıklandı. Konya'dan tam 32 öğrenci 500 tam puan alarak Türkiye genelinde birincilik elde etti.

Bu büyük başarıda öne çıkan okul ise Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Okulu oldu.

Bu okuldan 6 öğrenci tam puanla Türkiye birinciliğini paylaşarak Konya’nın şampiyon okulu ünvanını kazandırdı. Aynı okuldan sınava giren 82 öğrencinin bursluluk sınavını kazandığı öğrenildi.

İşte 500 tam puan alan o öğrenciler:

  • Selma Elvin Gündüz
  • Meryem Selma Akgül
  • Erva Yiğit
  • Elif Berfin Ayaz
  • Muhammet Tarık Çelikkaya
  • Eymen Baylan

konyanin-bursluluk-sinavi-sampiyonu-okulu-belli-oldu.jpeg

Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Okulu’nun bu başarısı, hem okul yönetimi hem de eğitim camiası tarafından büyük takdirle karşılandı. Okulun disiplinli akademik yaklaşımı, öğrencilere sunduğu destekleyici ortam ve sınav hazırlık sürecindeki sistemli çalışmanın bu başarıda önemli payı olduğu vurgulandı.

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum