Konya’nın en özgün sayfası Güzel Gonyam 6 yaşında

Konya’nın güzelliklerini, unutulmayan anılarını ve insanlarını gündemde tutmak için bir grup gönüllü tarafından kurulan Güzel Gonyam sosyal medya sayfaları, 6’ncı yaşını kutluyor.

Konya’nın en özgün sayfası Güzel Gonyam 6 yaşında

Güzel Gonyam, önemi giderek artan, doğru ve herkes tarafından takip edilebilen bilgiye ihtiyaç duyulan sosyal medyadaki yerini, 4 Şubat 2015’te aldı

Tamamen gönüllü bir hareket olarak başlayan Güzel Gonyam, birkaç Konya sevdalısı tarafından kuruldu. O günden buyana da bu şehrin güzelliklerini, unutulmayan anılarını, insanlarını anlatıyor.

EN ÖZGÜN KONYA SAYFASI

Şu anda dünyanın her yerinden toplam 184.400 kişinin (Facebook, Twitter, Instagram) takip ettiği Konya’nın en özgün sayfası haline geldi.

“BU ŞEHRİN BİR ANLAMI VAR”

Kurucu ekip Güzel Gonyam’ı şöyle özetliyor:

“Biz bu yola çıkarken dedik ki “Bu şehri sevmemiz için birçok sebebimiz var” Hz. Pir’in kanatları altında, Şems’in aşkını yaşayan, Konevi’nin ruhunda genişleyen Hacıveyiszade ile güzelleşen Tarih Büyükkörükçü hocamız ile ağlayan bir şehirdir Konya. Konya’yı anlatmak kolay değildi. Bu yüzden Konya’yı yaşarken anlatmayı seçtik. Şehri hem yaşadık, hem anlattık hem de yaşatmaya çalıştık.

Konya’yı “Konya” kılan insanları çıkarsak geriye Konya’dan ne kalır ki? Kalsa kalsa geriye ruhsuz beton yığınları kalır. Yani “modern bir kent” kalır. Ama asla bir “şehir” kalmaz. Bir kenti kent kılan “binaları”dır ama bir şehri şehir kılan “insanları”dır."

Bu yüzden "Bu Şehrin Bir Anlamı Var" 

Bu yüzden Güzel Gonyam'dayız...

Bu yüzden güzellikleri yansıtmaktayız...

Bu yüzden Hz. Mevlana'nın gel çağrısını tekrarlamaktayız...

Bu yüzden buradayız...”

guzel-gonyam.jpeg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.