Konya’nın il olmak isteyen ilçelerinde, hangi mahallede kaç kişi yaşıyor?

Ereğli ve Akşehir, Konya’nın il olmayı çok isteyen iki ilçesi. Son nüfus sayımına göre Ereğli’de 150 bin 978, Akşehir’de ise 93 bin 965 kişi yaşıyor. Peki, bu ilçelerin mahalle nüfuslarında son durum ne? İşte TÜİK’in 2022 - 2023 güncel rakamları.

Konya’nın il olmak isteyen ilçelerinde, hangi mahallede kaç kişi yaşıyor?

Konya’nın Ereğli ve Akşehir ilçeleri, uzun yıllardır il olma hayali kuruyor. Ereğli, son dönemde bu konuda en çok gündeme gelen ilçelerin başında geliyor.

Geçtiğimiz aylarda, son dönemde seçimleri en doğru tahmin eden anket şirketlerinden ORC Araştırma'nın Genel Müdürü Mehmet Pösteki, 81 olan il sayısının 93'e çıkabileceğini belirterek il olması muhtemel 12 ilçeyi saymış, onlar arasında Ereğli de yer almıştı.

İddia sonrası Konya Ereğli’yi heyecan sarmış, Ereğli’ye plaka numarası bile verilmişti. TGRT Ana Haber sunucusu Ekrem Açıkel, “Yaşasın il olacağız “başlıklı haberinde Ereğli’ye 85 plaka numarasını yazmıştı.

konyanin-il-olmak-isteyen-ilcelerinde-hangi-mahallede-kac-kisi-yasiyor-eregli.jpg

AKŞEHİR NÜFUSU ARTIRMAK İÇİN PLATFORM KURMUŞTU

Akşehir’de ise yılın son aylarında, 31 Aralık 2022’ye kadar ilçenin nüfusunun 100 bine çıkarılması için Kaymakamlık ve Belediye öncülüğünde Akşehir Birlik Platformu kurulmuş, Akşehir'de oturduğu halde ikamet kaydı başka yerde olan vatandaşlardan ikametlerini taşımaları istenmişti.

konyanin-il-olmak-isteyen-ilcelerinde-hangi-mahallede-kac-kisi-yasiyor-aksehir.jpg

TÜİK, 2022 YILI NÜFUS SAYIMI RAKAMLARINI AÇIKLADI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 31 Aralık 2022 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarını Şubat ayında açıkladı. Verilere göre; Ereğli’nin 2022 nüfusu 149 bin 333’ten, 150 bin 978’e yükseldi.

Akşehir ise umduğunu bulamadı, 2021 yılında 93 bin 830 olan ilçe nüfusu 2022 yılında 93 bin 965’e yükseldi. Yani hedeflenen 100 bin rakamı tutturulamadı.

Peki, bu ilçenin hangi mahallesinde kaç kişi yaşıyor?

Haber Dairesi muhabirinin TÜİK verilerinden derlediği bilgilere göre; Ereğli ve Akşehir’in mahalleleri ve nüfus rakamları şöyle:

EREĞLİ:

konyanin-il-olmak-isteyen-ilcelerinde-hangi-mahallede-kac-kisi-yasiyor-eregli-001.jpg

AKŞEHİR:

konyanin-il-olmak-isteyen-ilcelerinde-hangi-mahallede-kac-kisi-yasiyor-aksehir-001.jpgHaber Dairesi (Konya Haber)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum