Konya’nın Karadenizine mevsimin ilk karı düştü

Kasım ayının ilk yarısını da yaz havasında geçiren Konya, kışa sert bir giriş yaptı. 2 gündür etkisini gösteren fırtına ve sağanak yağış bazı yerlerde kara dönüştü. Konya’nın Derbent ilçesine de yılın ilk karı düştü.

Konya’nın Karadenizine mevsimin ilk karı düştü

Türkiye’nin tahıl ambarı Konya’da özellikle üreticilerin gözü - kulağı Meteorolojiden gelecek haberlerdeydi. Müjdeli haber 3 gün önce geldi, o tahminler tuttu ve herkesin güzü güldü. Ovada bereket mutluluğu yaşanıyor.

YAĞMUR, FIRTINA, YÜKSEKLERDE KAR

Kavurucu yaz sıcağının ardından sonbaharı da yazdan kalma günlerle geçiren Konya’ya beklenen yağış nihayet düştü. 2 gündür şehrin neredeyse tamamında fırtına ve sağanak yağış görülüyor. Bir kaç küçük hadise dışında ne yağmur ne de fırtına şu ana kadar büyük bir olumsuzluğa can kaybı ya da yaralanmaya neden olmadı. Yüksek kesimlerde ise beyaz bereket sevinci yaşanıyor. Konya’nın Derbent ilçesine mevsimin ilk karı yağdı.

konyanin-karadenizine-mevsimin-ilk-kari-dustu.jpg

“KONYA’NIN KARADENİZİ”

Mutluluk karelerini Derbent Belediye Başkanı Hüseyin Ayten paylaştı. Aladağ’a mevsimin ilk karının yağdığını belirten Ayten, “Konya'nın Karadenizi Derbent'imize yılın ilk karı düştü. Allah memleketimize bereketli yağışlar nasip etsin inşallah.” ifadelerini kullandı.

konyanin-karadenizine-mevsimin-ilk-kari-dustu-001.jpg

konyanin-karadenizine-mevsimin-ilk-kari-dustu-002.jpg

konyanin-karadenizine-mevsimin-ilk-kari-dustu-003.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.