Konya’nın kazalardan ders alınmayan kavşağı! TIR’lar dehşet saçıyor

Konya’da geçtiğimiz Haziran ayında 2 kişinin hayatını kaybettiği kazanın yaşandığı kavşakta TIR’lar dehşet saçıyor. Adeta yarış halindeki 3 TIR’ın aynı kavşakta ışık ihlali yapıp tehlike saçtığı görüntüler bir aracın kamerasına yansıdı.

Konya’nın kazalardan ders alınmayan kavşağı! TIR’lar dehşet saçıyor

Konya’nın Karatay ilçesindeki Adana Çevre Yolu Küçük Kumköprü Caddesi Kavşağında, geçtiğimiz Haziran ayında feci bir kaza yaşanmıştı.

Ali Yıldız (47) idaresindeki 42 NA 746 plakalı kamyonet, kavşakta, Hasan İ. (60) yönetimindeki 42 DZ 664 plakalı kamyonla çarpışmış, çarpışmanın şiddetiyle yoldan çıkıp kaldırımı aşan ve bir iş yerinin önünde durabilen araçtaki Ali Yıldız yaralanırken, annesi Fatma Yıldız ve kardeşi Emine Pala hayatını kaybetmişti. Kaza anı güvenlik kamerasına da anbean yansımıştı.

konyanin-kazalardan-ders-alinmayan-kavsagi-tirlar-dehset-saciyor.jpg

AYNI KAVŞAKTA TIR’LAR KORKU SAÇTI

Kavşakta sürekli kaza yaşandığı belirten bölge halkı, özellikle TIR ve kamyon sürücülerinden şikayetçi… Bir sürücünün araç kamerasına yansıyan görüntüler de vatandaşların haklılığını gözler önüne serdi. Görüntülerde, Saraçoğlu Kavşağı istikametinden gelen 3 TIR’ın adeta yarış yapar halde hızla seyrettikleri, en son 2 kişinin hayatını kaybettiği kazanın yaşandığı Küçük Kumköprü Caddesi kavşağına geldiklerinde ise kırmızı ışık yanmasına rağmen durmayıp, aynı hızla yollarına devam ettikleri görülüyor.

konyanin-kazalardan-ders-alinmayan-kavsagi-tirlar-dehset-saciyor-001.jpgkonyanin-kazalardan-ders-alinmayan-kavsagi-tirlar-dehset-saciyor-004.jpg

konyanin-kazalardan-ders-alinmayan-kavsagi-tirlar-dehset-saciyor-003.jpg

konyanin-kazalardan-ders-alinmayan-kavsagi-tirlar-dehset-saciyor-002.jpg

KANSERİ YENEN ANNESİYLE HASTANEDEN DÖNÜYORLARDI

18 Haziran’da aynı kavşakta yaşanan kazada annesi ve kız kardeşini kaybeden, kendisi de yaralı kurtulan Ali Yıldız, “Kemoterapi tedavisi gören annem Fatma Yıldız'ın ilaçlarını alıp, eve dönmek üzere yola çıkmıştık. Çevre yolunda kırmızı ışıkta durduk. Yeşil ışık yandı. Arka koltukta oturan kardeşim kamyonu gördüğünü söyledi. Gaza bastım ancak kamyon çarptı. Çarpmanın şiddetiyle aracım kendi çevresinde 3 kez döndü. Bilincim yerindeydi araçtan indim. Sol omzum ağrıyordu. Annem ve kardeşime baktım. Annem yerde yatıyordu. Kardeşim de arka koltukta sıkışmıştı. Sonra beni uzaklaştırdılar. Kaza raporunda yüzde 100 karşı taraf suçlu. Biz sürücü hakkında şikayetçi ve davacıyız. Trafik kaza raporunda da kırmızı ışık ihlali yapıp bize çaptığı yazıyor. Hız sınırı 90 kilometrenin üzerindeymiş, 100 kilometreye yakın olduğu söyleniyor. O yolda hız sınırı, büyük araçlar için 50, diğer araçlar için 70 kilometre. Ayrıca şoförün kaza yerine gelmeden de 3 kez daha ışık ihlali yaptığını belirtiliyor. Polis o ihlalleri de araştırıyor” demişti.  

İLGİLİ HABERLER

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum