Konya’nın Kırmızılı Kadını bu kış üşümeyecek

Konya’da kırmızılı kadın adıyla tanınan, hikayesiyle belgesellere ve dizilere konu olan Sultan Özcan’a farklı bir sürpriz yapıldı. KOMEK Zenobya ekibi, kırmızılı kadına özel kırmızı polar üretti ve sabah kapısını çalıp hediye etti.

Konya’nın Kırmızılı Kadını bu kış üşümeyecek

Sultan Özcan. Konya’nın kırmızılı kadını. Hayat hikayesiyle belgesellere ve dizilere konu oldu. KOMEK ekibi, kırmızılı kadın için özel bir tasarım yaptı, hem kış hem de yaz aylarında kullanabileceği iki ayrı Zenobya Polar hediye etti.

ÜNÜ TÜRKİYE SINIRLARINI AŞAN KIRMIZILI KADIN: SULTAN ÖZCAN

Aksaray'ın Ortaköy ilçesine bağlı Cumali köyünde doğan ve herkes tarafından kırmızılı kadın diye bilinen Sultan Özcan, 15 yaşındayken çocukluk aşkı olan öğretmeni ile evlendi. Özcan, bir süre sonra eşinin tayin olmasıyla önce Hakkari'ye, ardından da Giresun'a taşındı. Mutlu giden evliliğinde bir süre sonra kıskançlık nedeniyle yaşanan sorunlarla şiddete maruz kalan Özcan, çocuk sahibi olamadığı için 1995 yılında terk edildi. Memleketi Aksaray'daki annesinin yanına dönen Sultan Özcan, bir süre psikolojik tedavi gördü.

ANNESİNİ KAYBEDİNDE KONYA’DAKİ AĞABEYİNİN YANINA GELDİ

Bir süre sonra annesini kaybedince Konya'daki ağabeyinin yanına taşınan Sultan Özcan, ağabeyinin evinin altında bodrumda 8 yıl yaşadı. Psikolojik sorunları devam eden Sultan Özcan, 2006 yılında duygu durumu bozukluğu teşhisiyle, yüzde 80 engelli raporu aldı. Kırmızı renge olan sevgisi Hakkari'deyken başlayan Özcan, o günden itibaren baştan aşağı kırmızı bir yaşam sürmeye başladı. Dudakları ve yanaklarını kırmızıya boyayan Özcan'ın evinde kullandığı eşyalar bile kırmızı. Ağabeyinin evinin yanına yaklaşık 4 yıl önce yaptırılan tek odalı evinde yaşamını sürdüren Sultan Özcan, kırmızı kıyafetlerini giyip kırmızı makyajını da yaparak yaz-kış sabah evden çıkıp, kent merkezine gidip dolaşıyor, vakit geçiriyor.

konyanin-kirmizili-kadini-bu-kis-usumeyecek.jpeg

BEDESTEN’DE KOMEK EKİBİYLE KARŞILAŞTI

Daha çok Bedesten ve Kayalıpark yakınlarında gezen Sultan Özcan, geçtiğimiz Ağustos ayında düzenlenen Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri’nde Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursu KOMEK’in standına geldi, özellikle de Zenobya marka tekstil ürünlerine ilgi gösterdi.

konyanin-kirmizili-kadini-bu-kis-usumeyecek.jpg

KOMEK, KIRMIZILI KADIN İÇİN ÖZEL ÇALIŞMA YAPTI

KOMEK ekibi, Konya’nın ünü ülke sınırlarını aşan Sultan Özcan için özel bir çalışma yapmaya karar verdi. KOMEK Atölye Tasarımcısı Neşe Dündar, kolları sıvadı, kırmızılı kadın için kırmızı renkte, hem kış hem de yaz aylarında kullanabileceği iki ayrı Zenobya marka elbise üretti.

SÜRPRİZ ZİYARET, SÜRPRİZ HEDİYE

Neşe Dündar ve beraberindekiler, KOMEK atölyesinde hazırlanan polarlar ile sabah Sultan Özcan’ın yaşadığı tek odalı evin kapısını çaldı.

Karşısında ekibi görünce şaşıran Sultan Özcan’a, kendisine özel dikilen polarlardan kışlık olanı giydirildi. Renkli sürpriz Özcan’ın yüzünü güldürdü.

konyanin-kirmizili-kadini-bu-kis-usumeyecek-001.jpg

“FIRINA GİRMİŞ GİBİYİM”

Mutluluğu yüzüne yansıyan kırmızılı kadın Sultan Özcan, kışa girilirken aldığı bu anlamlı hediye için teşekkür etti, “Sıcacık. Fırına girmiş gibiyim. Bahar aylarında da diğerini giyerim.” dedi.

“KENDİSİNE BENZEYEN ÖĞRENCİMİZDEN MANKEN YAPTIK”

KOMEK Atölye Tasarımcısı Neşe Dündar, Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri’nde kendilerini ziyaret eden Sultan Özcan için bir tasarım fikri geliştiğini belirterek, “Müdürümüzün talimatıyla hemen çalışmalara başladık. Bilgisayar başına geçip görsellerini araştırdım. Kırmızının hangi tonunu seviyor, hangi takılardan hoşlanıyor tespit ettim ve aklımdaki tasarımı oluşturdum. Kendisine benzeyen öğrencimizden manken yaptık ve polarları hazır hale getirdik. Büyük tereddüt yaşıyordum ancak tam üzerine göre oldu. Beğendiğini de gözlerinden anlıyorum. Güle güle güzel günlerde giysin inşallah.” dedi.

Neşe Dündar, ayrıca aldıkları kırmızı ruju da Sultan Özcan’a hediye etti.

KOMEK’in oluşturduğu markalar hakkında da bilgi veren Dündar, Zeybe, Zenobya, Anatoya markalı ürünlerin atölyelerinde üretildiğini sözlerine ekledi.  

konyanin-kirmizili-kadini-bu-kis-usumeyecek-002.jpg

“HİÇ KİMSENİN KALBİNİ KIRMAZ”

Selçuklu İlçesi Parsana Mahallesi Muhtarı Mehmet Kıvanç, Sultan Özcan ile ağabeyi ve eşinin yakından ilgilendiğini, kendilerinin de ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında destek vermeye çalıştıklarını söyledi. Kıvanç, “Sultan ablamız mahallemizin olduğu gibi Konyamız’ın da gülü. 25 yıldır tanırım. Hiç kimsenin kalbini kırmaz, hep iyi niyetli birisidir. KOMEK ekibinin bu hediyesi beni de çok mutlu etti. Kendilerine çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

konyanin-kirmizili-kadini-bu-kis-usumeyecek-003.jpg

EVİNDEKİ HER ŞEY KIRMIZI

Kırmızı renge olan tutkusunu sadece üstünde taşımayan 69 yaşındaki Sultan Özcan’ın evindeki eşyalar da kırmızı renkte. “Ben kırmızı rengine aşığım. Yakışıyor da. Kim giyerse yakışıyor. Ama yakıştıran olacak. Çarşıdaki esnaf bana 'Sultan sana yakıştığı gibi kimseye yakışmıyor' diyor. Her şeyim kırmızı. Evimin içi, çaydanlığım bile kırmızı. Artık iki tane daha kırmızı elbisem oldu.” diyen Sultan Özcan, KOMEK ekibini yüzündeki gülümsemeyle yolcu etti.

konyanin-kirmizili-kadini-bu-kis-usumeyecek-001.jpeg

İşte Konya'nın kırmızılı kadını Sultan Özcan'ın yüzünü güldüren sürpriz ziyaretten kareler:

konyanin-kirmizili-kadini-bu-kis-usumeyecek-004.jpg

konyanin-kirmizili-kadini-bu-kis-usumeyecek-005.jpg

konyanin-kirmizili-kadini-bu-kis-usumeyecek-006.jpg

konyanin-kirmizili-kadini-bu-kis-usumeyecek-002.jpeg

konyanin-kirmizili-kadini-bu-kis-usumeyecek-007.jpg

konyanin-kirmizili-kadini-bu-kis-usumeyecek-003.jpeg

konyanin-kirmizili-kadini-bu-kis-usumeyecek-004.jpeg

konyanin-kirmizili-kadini-bu-kis-usumeyecek-008.jpg

Haber Dairesi / Doğukan AKBIYIK (Konya Haber)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum