Konya'nın "Kırmızılı Kadını" Sultan Özcan hayatını kaybetti
Son Dakika Haberi! Konya sokaklarında yıllardır baştan aşağı kırmızı kıyafetleriyle tanınan ve “Kırmızılı Kadın” olarak hafızalara kazınan Sultan Özcan, tedavi gördüğü Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bu gece hayatını kaybetti.
Konya’nın özellikle Zafer Meydanı ve Kayalıpark çevresinde yıllardır kırmızı kıyafetleriyle görülen, kent sakinlerinin “Sultan Abla” diye seslendiği Sultan Özcan’dan acı haber geldi.
74 yaşındaki Sultan Özcan, tedavi gördüğü Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi İç Hastalıkları Yoğun Bakım Servisi’nde hayatını kaybetti.
30 HAZİRAN’DA HASTANEYE YATIRILDI
Haber Dairesi muhabirinin edindiği bilgiye göre, son dönemde sağlık sorunları yaşayan Sultan Özcan, yürümekte güçlük çekmeye başladı.
Özcan’ın sağlık durumunun ilerleyen süreçte ağırlaştığı, konuşma yetisini de kaybetmesinin ardından 30 Haziran’da hastaneye yatırıldığı öğrenildi.
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alınan Sultan Özcan, daha sonra İç Hastalıkları Yoğun Bakım Servisi’ne alındı.
Doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayan Özcan, bu gece yoğun bakım servisinde hayatını kaybetti.

TÜM TÜRKİYE ONU “KIRMIZILI KADIN” OLARAK TANIDI
Sultan Özcan, yıllardır baştan aşağı kırmızı kıyafetler giymesiyle Konya’nın en tanınan simalarından biri haline geldi.
Özellikle Zafer Meydanı ve Kayalıpark çevresinde sık sık görülen Özcan, Konyalıların günlük hayatının ve şehir hafızasının unutulmaz isimleri arasında yer aldı.
Kent sakinlerinin “Sultan Abla” olarak tanıdığı Özcan’ın hayat hikâyesi, yıllar içerisinde çok sayıda habere, belgesele ve sosyal medya paylaşımına konu oldu.
KIRMIZILI KADIN SULTAN ÖZCAN KİMDİR?
1952 yılında Aksaray’ın Ortaköy ilçesine bağlı Cumali köyünde dünyaya gelen Sultan Özcan, henüz 15 yaşındayken çocukluk aşkı olan öğretmeniyle evlendi.
Eşinin görevi nedeniyle önce Hakkari’ye, ardından Giresun’a taşınan Özcan’ın evliliği 1995 yılında sona erdi. Ayrılığın ardından memleketine dönen ve bir süre tedavi gören Sultan Özcan, annesinin vefatından sonra Konya’da yaşayan ağabeyinin yanına yerleşti.
Özcan’a 2006 yılında kronik psikoz teşhisi konulduğu ve yüzde 80 engelli raporu verildiği belirtildi.

KIRMIZI KIYAFETLERİYLE KONYA’NIN HAFIZASINA KAZINDI
Sultan Özcan’ın kırmızı renge olan ilgisinin Hakkari’de yaşadığı yıllara uzandığı ve zamanla kırmızının onun hayatında özel bir anlam kazandığı anlatılıyordu. Yıllar boyunca kırmızı kıyafetleriyle Konya sokaklarında yaşamını sürdüren Sultan Özcan, şehrin tanınan ve sevilen simalarından biri oldu.
Sultan Özcan’ın vefatı, yakınları, onu tanıyanlar ve çok sayıda Konyalı arasında büyük üzüntüye neden oldu.




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.