Konya’nın tecrübeli muhtarı yeniden sahaya çıktı

Konya’nın kentsel dönüşüm uygulanan tarihi mahallesi Şükran’da 10 yıl muhtarlık yapan Ömer Büyüksamancı, bir dönem aradan sonra yeniden sahaya çıktı. Büyüksamancı, Uluırmak Mahallesi muhtar adayı oldu, seçilirse yapacaklarını anlattı.

Konya’nın tecrübeli muhtarı yeniden sahaya çıktı

Konya’nın Meram ilçesindeki tarihi Şükran Mahallesinde 10 yıl muhtarlık yaptı, başarılı çalışmaların altına imza attı, bir dönem aradan sonra bu kez başka bir mahalleye hizmet için yeniden kolları sıvadı.

Ömer Büyüksamancı, 1966’da Konya'da doğdu. 1984'de Konya İHL'yi, 1988'de Erzurum Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. Evli ve dört çocuk babası olan Büyüksamancı, 1990 yılında Konya’nın ünlü Larende yokuşunda market açtı.

Mahalle sakinlerinin talebiyle 2009 yılında Şükran Mahallesi muhtarı seçilen Ömer Büyüksamancı, 2019 yılına kadar bu görevi aralıksız sürdürdü.

konyanin-tecrubeli-muhtari-yeniden-sahaya-cikti-001.jpeg

Büyüksamancı, Haber Dairesi muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yıllık süreçte 72 milletin yaşadığı ve sorunların yumak olduğu bir bölgede başarılı bir hizmet dönemi geçirdiğini, muhtarın mahallenin geleceğini nasıl değiştirdiğini uygulamalı olarak gösterdiğini söyledi.

İş yerinin yıkılması sonrası Kapu Camisinin altında bakkallık mesleğine devam ettiğini dile getiren Büyüksamancı, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerinde Uluırmak Mahallesine hizmet için muhtar adayı olduğunu dile getirdi.

konyanin-tecrubeli-muhtari-yeniden-sahaya-cikti.jpeg

Mahallenin tüm ihtiyaçlarını tespit ettiğini, bunların giderilmesi noktasında çalışma yapmaya hazır olduğunu ifade eden Büyüksamancı, ilk olarak mahalleye bir külliye ve cami yaptırmayı planladığını dile getirdi.

Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması adına sosyal faaliyetler ve etkinlikler düzenlenmesi, sportif faaliyet alanlarının oluşturulması da Ömer Büyüksamancı’nın bazı projeleri arasında yer alıyor.

konyanin-tecrubeli-muhtari-yeniden-sahaya-cikti-002.jpeg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.