Konya’nın unutulmayanları! 500 ton altın aranan mağaradan kuş gübresi çıktı

Konya’nın unutulmayan haberlerinden biri de 2001 yılında gelmişti. 500 ton altın çıkarılacağı umuduyla kazı yapılan mağaradan 50 ton kuş gübresi çıkmış, konu günlerce Türkiye gündeminde de yer almıştı. İşte o haber.

Konya’nın unutulmayanları! 500 ton altın aranan mağaradan kuş gübresi çıktı

Haber Dairesi'nin Konya'da unutulmayan haberler bölümünde bugün yine bir efsane yer alıyor.

İşte; “500 ton altın aranan mağaradan kuş gübresi çıktı.” başlıklı o haber:

MAĞARADA ALTIN YERİNE 50 TON KUŞ GÜBRE

“Konya'nın Selçuklu İlçesi Yazıbelen Köyü Karacehennem Mağarası'nda 500 ton altın bulunduğu iddiası ile 2001 yılının Eylül ayında kazı çalışması yapıldı.

Ekmek fırını işleten Abdullah Şakrak, 11 ortağı ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan aldığı define arama izni ile kazı çalışmasına başladı. Jandarma eşliğinde yapılan kazı yaklaşık 2 ay sürdü.

O dönemde toplumda büyük yankı uyandıran olaya basın da geniş yer verdi. 3 iş makinası ve 15 işçiyle yaklaşık 100 metrekarelik alanda yapılan kazı çalışması sonunda altın bulunamadı. Frigyalılar döneminde darphane olarak kullanıldığı iddia edilen mağaradaki kazılara da son verildi. Altın bulamayan Abdullah Şakrak da, o dönemde kullandığı bir kamyoneti mağara önünde bırakarak bölgeden ayrıldı.

konyanin-unutulmayanlari-500-ton-altin-aranan-magaradan-kus-gubresi-cikti.jpeg

8 YIL SONRA GÜBREYLE GÜNDEME GELDİ

Aradan geçen 8 yılın sonunda, içerisinde 500 ton altın bulunduğu iddia edilen Karacehennem Mağarası, bu kez içerisindeki 50 ton kuş gübresi ile gündeme geldi. Konya Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü yayınladığı ilanla mağaradaki 50 ton kuş gübresini 5 bin TL bedelle satışa çıkardı. Milli Emlak Müdürlüğü’nde yapılan ihaleye katılım olmadı.

KÖY SAKİNİ ANLATTI

Yazıbelen Köyü sakinlerinden 55 yaşındaki çiftçi Abdülkadir Ceran, “Karacehennem Mağarası’nın giriş derinliği yaklaşık 45 metredir. O dönemde mağaraya girebilmek için ip sarkıtıp tabanına ulaştılar. Buradan giriş için olumlu bir netice alamayınca, mağaranın yamaçından kaza çalışması yapıp, mağaraya ulaştılar. İş makinaları ile yaklaşık 2 ay çalıştılar. Fakat herhangi bir şey bulunamadı” dedi.”

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.