Konya’nın unutulmayanları! Sahibinin cep telefonunu yutan köpek dünyada gündem oldu

Konya’nın unutulmayan haberlerinde bugün Karapınar ilçesine uzandık. 2004 yılında yayınlanan “Köpek, sahibinin cep telefonunu yuttu” başlıklı haber dünyanın ilgisini çekmişti. O dönem Almanya, haberi "Dünyanın En İlginç 2. Haberi" seçmişti.

Konya’nın unutulmayanları! Sahibinin cep telefonunu yutan köpek dünyada gündem oldu

Haber Dairesi, Konya’nın unutulmayanlarını takipçileriyle buluşturmayı sürdürüyor.

Bugün Karapınar ilçesine uzanıyor, 2004 yılında yaşanan ve dünyanın konuştuğu bir olayı hatırlatıyoruz. Haberin başlığı: Köpek, sahibinin cep telefonunu yuttu!

Anadolu Ajansı (AA) Karapınar Muhabiri Mithat Korkusuz’un imzasını taşıyan haberin giriş bölümünde; “Konya’nın Karapınar İlçesi’nde, sahibinin telefonunu yutan köpeğin karnından telefon melodisi geldiğini duyanlar şaşkına döndü. Köpek herhangi bir tıbbi müdahaleye gerek kalmadan yuttuğu telefonu dışkı yoluyla çıkardı.” ifadeleri yer aldı.

Ayrıntılar ise şöyleydi:

“Konya’nın Karapınar İlçesi’ne bağlı Hotamış Beldesi’nde akaryakıt istasyonu çalıştıran Emin Çenesiz, istasyonda bekçi köpeği ile şakalaşırken farkına varmadan cep telefonunu düşürdü. Evine geldiğinde cep telefonunun yanında olmadığını fark eden Çenesiz, nerede olduğunu bulabilmek için arama yaptı. Telefondan garip sesler ve hırlamalar geldiğini duyan çenesiz, cihazını bu tür oyuncaklarla oynamayı seven köpeğinin almış olabileceğini düşünerek petrol istasyonuna gitti.

Köpeğini bulduğunda telefonu yutmuş olduğunu fark ettiğini belirten Çenesiz, “Ben telefonumu bulabilmek için arayınca, sesi duyan köpeğim telefonu ağzına almış. Çiğnemeye çalışırken plastik kaplaması dışarıda kalmış ancak gövdeyi yutmuş. Bu sırada istasyonda çalışanlar telefonun melodisinin köpeğin karnından geldiğini duyunca önce olayı anlamadıkları için şaşkına dönmüşler” dedi.

Herhangi bir tıbbi müdahaleye gerek görmediklerini belirten Çenesiz, küçük ebatlarda olan telefonunun daha sonra dışkı yoluyla dışarı atıldığını söyledi. Köpeğinin sağlık durumunun iyi olduğunu gözlemlediğini ifade eden Çenesiz, 1 yıl önce Azerbaycan’dan getirdiği köpeğinin insanlarla şakalaşmayı sevdiğini ve elektronik aletlere karşı ilgi duyduğunu sözlerine ekledi.

Öte yandan, Konya Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesi yetkilileri, bir köpeğin cep telefonu gibi küçük çaplı cihazı yutması durumunda, bir süre sonra dışkı yoluyla atabilecek anatomik yapıya sahip olduğu söylediler.”

konyanin-unutulmayanlari-sahibinin-cep-telefonunu-yutan-kopek-dunyada-gundem-oldu.jpg

DÜNYANIN EN İLGİNÇ 2. HABERİ

O dönem dünyanın gündemine gelen haber, Almanya’da Dünyanın En İlginç 2. Haberi seçilmişti.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.