Konya’nın yeni hava durumu tahmini sevindirdi

Bu kış kar yağışına hasret kalan Konya, dün gece itibariyle az da olsa yağış aldı. Meteorolojinin 5 günlük hava tahmini ise yüzleri güldürdü. Konya ve ilçelerinde Perşembe gününe kadar karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek. Hava sıcaklığı düşecek.

Konya’nın yeni hava durumu tahmini sevindirdi

Konya, tarihinin en kurak dönemlerinden birini yaşıyor. 2022 - 2023 kış dönemini yağışa hasret geçiren şehirde dün gece itibariyle yüzler gülmeye başladı.

Konya şehir merkezinin yanı sıra bir çok ilçede görülen sağanak yağış, bazı bölgelerde yerini kar yağışına bıraktı. Alacabel’de kar kalındığı yer yer 20 santimetreye kadar ulaştı, Derbent’i de beyaz örtü kapladı. Beyaz bereket, kara hasret vatandaşları sevindirdi, kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.

KONYA’DA KAR YAĞIŞI SÜRECEK Mİ?

Tahmini tutan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya’nın 29 Ocak - 2 Şubat tarihlerini kapsayan hava durumu tahmini güncelledi. Veriler yüz güldürdü.

Buna göre; Konya ve ilçelerinin tamamında yarın (28 Ocak 2023) karla karışık yağmur bekleniyor.

Yeni hafta ise kar yağışıyla başlayacak. Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri ise şehrin tamamında hafif kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklığında da hissedilir oranda düşüş yaşanacak.

Meteorolojinin Konya ve ilçelerine dair 5 günlük hava durumu tahmini şöyle:

konyanin-yeni-hava-durumu-tahmini-sevindirdi.jpgkonyanin-yeni-hava-durumu-tahmini-sevindirdi-001.jpgkonyanin-yeni-hava-durumu-tahmini-sevindirdi-002.jpgkonyanin-yeni-hava-durumu-tahmini-sevindirdi-003.jpg

“KONYA BOL BOL KAR YAĞIŞI ALACAK”

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten de kar yağışı beklenen illeri; Eskişehir, Bolu, Ankara, Konya, Kayseri, Yozgat ve Sivas olarak sıraladı, “Bol bol kar yağışları alacak. Daha yeni başlıyoruz. Bugün Türkiye'de görülen kar yağışları öncü.” ifadelerini kullandı.

konyanin-yeni-hava-durumu-tahmini-sevindirdi-005.jpg

“KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENMİYOR”

Konya’ya ilişkin hava tahminlerinin büyük bölümü gerçekleşen Hava Tahmincisi Kuttusi Demir ise, “29-30 Ocak arası Konya'mızda hafif yağış geçişleri görülebilir. Kuvvetli bir yağış beklenmemektedir. Havada çisenti şeklinde yağan kar veya yağmur görebiliriz.” dedi.

konyanin-yeni-hava-durumu-tahmini-sevindirdi-004.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.