Altın 6121.517
BIST 12200.95
Dolar 43.0386
Euro 50.336
Sterlin 57.8173

Konya’ya yoğun kar geliyor! Tarih ve saat verildi

Meteoroloji, Konya ve çevre iller için kuvvetli kar yağışı uyarısında bulundu. Özellikle Konya’nın güney ilçelerinde kar kalınlığının 20 santimetreye kadar ulaşması bekleniyor. İşte ilçe ilçe Konya’nın yeni hafta hava durumu tahmini.

Konya’ya yoğun kar geliyor! Tarih ve saat verildi

Meteoroloji Konya 8. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 11 Ocak 2026 Pazar akşam saatlerinden itibaren Konya ve çevresinde kuvvetli kar yağışı beklendiği bildirildi.

Meteorolojik Uyarı Bülteni’ne göre, Karaman’ın güney ve doğu ilçeleri olan Başyayla, Sarıveliler, Ayrancı ve Ermenek ile Konya’nın güney ilçeleri arasında yer alan Taşkent, Yalıhüyük, Beyşehir, Hadim, Seydişehir, Derebucak, Ahırlı, Ereğli, Halkapınar ve Bozkır çevrelerinde kar yağışının etkili olması öngörülüyor.

Yetkililer, 12 Ocak 2026 Pazartesi günü ilk saatlerden itibaren ise Niğde ve Aksaray çevrelerinde de kuvvetli kar yağışının başlayacağını belirtti. Kar kalınlığının 5 ila 20 santimetre arasında olmasının beklendiği ifade edildi.

ULAŞIMDA AKSAMALAR VE BUZLANMAYA DİKKAT

Meteoroloji, yağışların 13 Ocak Salı günü öğle saatlerine kadar etkisini sürdürebileceğini vurgulayarak; ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve yüksek kesimlerde tipi riskine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini açıkladı.

UYARI RENK KODU: SARI

Yapılan uyarının “sarı kod” seviyesinde olduğu belirtilirken, olumsuz hava koşullarına karşı sürücülerin zincir, çekme halatı ve kış lastiği gibi önlemleri almaları istendi.

İşte ilçe ilçe Konya’nın yeni hafta hava durumu tahmini:

konyaya-yogun-kar-geliyor-tarih-ve-saat-verildikonyaya-yogun-kar-geliyor-tarih-ve-saat-verildikonyaya-yogun-kar-geliyor-tarih-ve-saat-verildikonyaya-yogun-kar-geliyor-tarih-ve-saat-verildi

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.