Kur’an ayında Konya’da yazarak hatim yapma imkanı

Yaşayan ve yaşatan camiler için farklı çalışmaların altına imza atan Selçuklu Merkez Camii, bu kez vatandaşlara Kur’an ayı Ramazan’da yazarak hatim yapma imkanı sundu. Gölgeli Kur’an-ı Kerim’ler büyük ilgi görüyor.

Kur’an ayında Konya’da yazarak hatim yapma imkanı

Konya Selçuklu Merkez Camii, bugüne kadar hep başarılı çalışmalarıyla adından söz ettirdi.

"Yaşayan ve yaşatan camiler" için farklı çalışmaların altına imza atılan camide bu yıl Ramazan ayında çok farklı bir hizmet sunuldu.

GÖLGELİ KUR’AN-I KERİM

Çok da belirgin olmayan bir yazıyla basılmış olan Gölgeli Kur'an-ı Kerim ile yazarak hatim yapılabiliyor. Bu sayede Kur'an-ı Kerim’i öğrenmek, okumayı sağlamlaştırmak, huzur bulmak, kalıcı bir hatıra bırakmak, öğrenme, okuma ve yazma sevabına erişmek mümkün.

kuran-ayinda-konyada-yazarak-hatim-yapma-imkani-001.jpeg

“KUR’AN-I KERİM AYINDA KUR’ANA HİZMET”

Selçuklu Merkez Camii İmam Hatibi Hidayet Eskici, Haber Dairesi muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan ayının Kur’an ayı olduğunu hatırlattı, Kur’an-ı Kerim ayında Kur’an'a hizmet etmek, Kur’an-ı Kerim’in insanların gönlüne inmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanları olarak azami gayret gösterdiklerini söyledi.

Eskici, “Bugünlerde camilerimizde mukabeleler okunur, Kur’an-ı Kerim üzerine sohbetlerimizi yoğun bir şekilde yaparız. Bu anlamda insanlar Kur’an-ı Kerim ile hemhal olmayı seviyor. Dolayısıyla bu toplum Kur’an-ı'nı seviyor, Rabbini seviyor, Peygamberini seviyor. Bu insanlara daha farklı nasıl hizmet edebiliriz diye düşündük ve yeni bir çalışma başlattık. Gölgeli Kur’an-ı Kerim ile insanlar Kur’an-ı Kerim’i okuyor aynı zamanda da yazıyor. Dolayısıyla hem okuma hem de yazma sevabını birlikte alacağını düşündük.” dedi.

kuran-ayinda-konyada-yazarak-hatim-yapma-imkani.jpeg

Vatandaşların bu çalışmaya çok büyük ilgi gösterdiğini belirten Hidayet Eskici, “Aldıklarının akşamına ilk sayfasını hem okuyup hem de yazanlar fotoğraflarını çekip gönderdiler. Çok mutlu olduk. Almak isteyenlerin sayısı bir hayli fazla. Böyle güzel bir çalışmaya öncülük etmekten çok memnun oldum.” diye konuştu.

kuran-ayinda-konyada-yazarak-hatim-yapma-imkani-003.jpeg

Eskici, Gölgeli Kur’an-ı Kerim’leri Selçuklu Merkez Camii Derneği Başkanı Selahattin Görmez ile birlikte hayırseverlerin desteğiyle temin ettiklerini sözlerine ekledi.

kuran-ayinda-konyada-yazarak-hatim-yapma-imkani-002.jpeg

selcuklu-merkez-camii-kuran-ayinda-konyada-yazarak-hatim-yapma-imkani.jpeg

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.