Altın 5743.85
BIST 11007.37
Dolar 42.5228
Euro 49.5529
Sterlin 56.732

Meram Gödene’de kayak keyfi: Uludağ gibi…

Konya bu kışı kar örtüsü altında geçiriyor. 7’den 70’e şehirdeki herkes olan beyaz bereket sevinci yaşıyor. Bazı bölgeler akşamları kayak pistinden farksız hale geliyor. Tepsiyi, poşeti kapan, kayak keyfi yapıp karın tadını çıkartıyor.

Meram Gödene’de kayak keyfi: Uludağ gibi…

Konya’da Aralık ayından buyana etkili olan yağışlar, her kesimin yüzünü güldürüyor.

Üreticinin kuraklık riskinin ortadan kalkmasıyla bu yıl rekoltede rekor beklediği şehirde, 7’den 70’e herkes beyaz bereket sevinci yaşıyor.

GÖDENE’DE KAYAK KEYFİ

Akşamları Konya’nın bazı bölgeleri kayak pistine dönüyor. İşlerinden evlerine dönen vatandaşlar, çocuklarını da alarak geç saatlerde sokağa çıkıyor. Yokuş olan yollarda ellerine geçirdikleri poşet ve tepsilerle kayan çocuklar, eğlenceye anne ve babalarını da dahil ediyor. Uzun yokuşlarda altlarında poşet veya tepsilerle kayanların görüntüsü, kayak pisti manzaralarını aratmıyor.

meram-godenede-kayak-keyfi-uludag-gibi.jpg

"ULUDAĞ GİBİ…"

Poşetlerle kaydıklarını belirten çocuklar kaymanın çok zevkli olduğunu belirtirken, Mustafa Süner (40), “Meram Gödene’de Uludağ’da gibi kayak yapıyorum. Zevkli olmaz mı? Her sene Gödene’de bu kar sefası olur” dedi.

meram-godenede-kayak-keyfi-uludag-gibi-001.jpg

ZIVLAK: TADINI ÇIKARTIYORUZ

Çocuklarıyla kayak yapan Halit Zıvlak da (42)  “Konya’ya uzun süredir böyle bir kar yağmamıştı. Elhamdülillah şükürler olsun şimdi yağdı. Biz de fırsatı değerlendirerek tadını çıkarıyoruz” şeklinde konuştu.

meram-godenede-kayak-keyfi-uludag-gibi-002.jpg

Ailelerin kayak keyfi gece geç saatlere kadar sürüyor.

 

meram-godenede-kayak-keyfi-uludag-gibi-003.jpg

meram-godenede-kayak-keyfi-uludag-gibi-005.jpg

meram-godenede-kayak-keyfi-uludag-gibi-006.jpg

 

 

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.