Meram Şehir Hastanesi’nin yatak sayısı artırılıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya’nın ikinci şehir hastanesi olacak Meram Şehir Hastanesinin yatak sayısını 1000’den 1500’e çıkarmayı amaçladıklarını söyledi. Koca, “Projeler başlıyor, çok yakın zamanda açmak istiyoruz.” dedi.

Meram Şehir Hastanesi’nin yatak sayısı artırılıyor

Memleketi Konya’da Kulu Bölge Devlet Hastanesinin açılış törenine katılan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesini verdiği Konya’nın iki yeni dev sağlık yatırımına ilişkin konuştu.

Meram Şehir Hastanesi’nin yatak sayısını 1000 olarak açıkladıklarını, ancak bu sayısı 1500’e çıkartmayı istediklerini belirten Bakan Koca, “Şehir hastanelerini yaparken bütün alt yapısı ve birimleriyle yetkin olan hastaneler olarak planlıyoruz. Yani buraya gelen vatandaşımızın başka hastaneye gitmesine gerek kalmıyor.” dedi.

Konya’ya yapılması planlanan Ağız ve Diş Hastalıkları Eğitim Araştırma Merkezinin de 500 ünitli olacağını ifade eden Bakan Koca, “Projeler başlıyor. Pek yakın zamanda açmak istiyoruz. İkisini bir arada ihaleye çıkmak da mümkün olabilir. Ben ikisini de kısa zamanda tamamlamayı istiyorum.” dedi.

meram-sehir-hastanesinin-yatak-sayisi-artiriliyor-001.jpg

BÖLGENİN SAĞLIK MERKEZİ KULU OLACAK

Daha sonra Kulu Bölge Devlet Hastanesi hakkında bilgi veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Kulu’yu bölgenin sağlık merkezi yapmak istiyoruz. 41 polikliniğe, 250 yatak kapasitesine, 28.000 metrekare kapalı alana sahip Konya Kulu Bölge Devlet Hastanemiz ileri tıp teknolojisine sahip. Şu an 90 hekimimiz var. 20’den fazla hekimimizi de önümüzdeki hafta atayacağız. Personel sayımız ise 360’ı buldu. Şehrimize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

meram-sehir-hastanesinin-yatak-sayisi-artiriliyor.jpg

Açılışa, Konya Valisi Vahdettin Özkan ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da katıldı.

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum