Meteoroloji Konya ve bölgesini haritayla bir kez daha uyardı

Konya ve Karaman için çok kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapan Meteoroloji, bu kez haritayla bölgeyi fırtınaya karşı uyardı, önümüzdeki 2 güne dikkat çekti. Fırtınanın hızının saatte 90 kilometreye kadar çıkabileceği belirtildi.

Meteoroloji Konya ve bölgesini haritayla bir kez daha uyardı

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Konya ile Karaman'ın Beyşehir, Derebucak, Ahırlı, Yalıhüyük, Seydişehir, Bozkır, Hadim, Taşkent, Başyayla, Sarıveliler ve Ermenek ilçelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli olacağının tahmin edildiğini belirtmişti.

SEL, SU BASKINI, YILDIRIM VE DOLU UYARISI

Açıklamada ayrıca, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olunması istenmişti.

SAATTE 90 KİLOMETREYE ÇIKACAK

Sabah saatlerinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü haritayla bir uyarı daha yayınladı.

Bu göre; rüzgarın, Konya, Karaman, Aksaray, Niğde bölgesinde bugün güney yönlerden kuvvetli ve fırtına (40-70 km/saat), yüksek kesimlerinde (Toroslar) kuvvetli fırtına (75-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Açıklamada, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın bugün (07 Aralık 2021) 09. 00 ila yarın (08 Aralık 2021) 18.00 saatleri arasında etkili olması bekleniyor.

meteoroloji-konya-ve-bolgesini-haritayla-bir-kez-daha-uyardi.png

meteoroloji-konya-ve-bolgesini-haritayla-bir-kez-daha-uyardi-001.png

meteoroloji-konya-ve-bolgesini-haritayla-bir-kez-daha-uyardi.jpg

Haber Dairesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.