Nefesler tutuldu! Konya, tarihi günler için hazır

Konya’nın ev sahipliğinde 56 ülkeden binlerce katılımla gerçekleştirilecek 5. İslami Dayanışma Oyunlarının başlamasına 8 gün kaldı. Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı oyunlar, şehir ekonomisine de büyük katkı sağlayacak.

Nefesler tutuldu! Konya, tarihi günler için hazır

Konya, tarihi günler için geri sayımda. 5’nci İslami Dayanışma Oyunları’nın başlamasına 8 gün kaldı.

56 ÜLKEDEN KATILIM OLACAK

İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye 56 ülkeden 6000’e yakın sporcunun katılımının beklendiği Konya’daki 5. İslami Dayanışma Oyunları, 9-18 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılacak.

24 farklı spor branşında yapılacak olan dev organizasyon için hazırlıklar tamamlanırken, yarışacak takımlar gibi Konya’yı da müsabakaların heyecanı sardı.

AÇILIŞI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YAPACAK

İlk kez bu kadar geniş katılımlı bir olimpiyata ev sahipliği yapacak olan Konya, tarihi günlerinden birini yaşayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış programı için 9 Ağustos’ta Konya’ya gelecek.

SUUDİ PRENS KONYA’YA GELİYOR

Dünyanın dört bir yanından önemli konukları ağırlayacak olan Konya’ya gelecek konuklar arasında Suudi Arabistan Kraliyet ailesinden de bir isim yer alıyor.

Suudi Arabistan Spor Bakanı Prens Abdulaziz bin Turki el-Faysal, 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın açılışı için Konya’ya gelecek. Prens Abdulaziz, olimpiyatların açılış törenine katılacak ayrıca Konya’da temaslarla bulunacak.

KONYA TARİHİ GÜNLERE HAZIR

Oyunlar için hazır olduklarını belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Hoşgörünün, kardeşliğin ve barışın sembolü olan şehrimizde 56 ülkeden binlerce sporcuyu ağırlamaya hazırız.” dedi.

OTELLER DOLDU

Sporcuların yanı sıra onları destekleyecek taraftarların da şehre gelecek olması kent ekonomisine büyük katkı verecek. 9-18 Ağustos tarihleri arasında oteller tam doluluk oranına ulaştı. Otellerin yanı sıra otobüs ve araç kiralama hizmetlerinde de hareketlilik var. Restoranlar için de aynı şey söz konusu. Ayrıca Konya’ya oyunlar için gelenler Kapadokya ve çevre illeri de gezecek.

TESİSLER TAMAMLANDI

Konya 2021 adıyla düzenlenen oyunlar, geçen yıl koronavirüs salgını nedeniyle ertelenmişti. 5. İslami Dayanışma Oyunları’nda sporcular; atıcılık, atletizm, basketbol, bisiklet, bocce, cimnastik, eskrim, futbol, güreş, halter, hentbol, judo, karate, kick boks, masa tenisi, okçuluk, taekwondo, voleybol, yüzme, geleneksel okçuluk, para-atletizm, para-masa tenisi, para-okçuluk para-yüzme gibi dallarda yarışacak. Tesislerin tamamı hazır hale getirildi ve büyük günü bekliyor.

nefesler-tutuldu-konya-tarihi-gunler-icin-hazir.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.