Suudi Prens Konya’ya geliyor

Konya, Ağustos ayında önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak. 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın açılışını, Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya’da yapacak. Açılış için Suudi Arabistan Spor Bakanı Prens Abdulaziz bin Turki el-Faysal da Konya’ya gelecek.

Suudi Prens Konya’ya geliyor

Konya, büyük organizasyon için gün sayıyor. 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın başlamasına 13 gün kaldı.

54 ÜLKEDEN KATILIM OLACAK

İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye 54 ülkeden 6000’e yakın sporcunun katılımının beklendiği Konya’daki 5. İslami Dayanışma Oyunları, 9-18 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılacak.

24 farklı spor branşında yapılacak olan dev organizasyon için hazırlıklar tamamlanırken, yarışacak takımlar gibi Konya’yı da müsabakaların heyecanı sardı.

AÇILIŞI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YAPACAK

İlk kez bu kadar geniş katılımlı bir olimpiyata ev sahipliği yapacak olan Konya, tarihi günlerinden birini yaşayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış programı için 9 Ağustos Salı günü Konya’ya gelecek.

cumhurbaskani-erdogan.jpg

SUUDİ PRENS KONYA’YA GELİYOR

Dünyanın dört bir yanından önemli konukları ağırlayacak olan Konya’ya gelecek konuklar arasında Suudi Arabistan Kraliyet ailesinden de bir isim yer alıyor.

Haber Dairesi muhabirinin edindiği bilgiye göre; Suudi Arabistan Spor Bakanı Prens Abdulaziz bin Turki el-Faysal, 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın açılışı için Konya’ya gelecek. Prens Abdulaziz, olimpiyatların açılış törenine katılacak, ayrıca Konya’da temaslarla bulunacak.

suudi-arabistan-spor-bakani-prens-abdulaziz-bin-turki-el-faysal.png

ÇOK SAYIDA YARIŞTA DERECE SAHİBİ

Prens Abdulaziz bin Turki el-Faysal, sporcu ve girişimci kimliğiyle tanınıyor.

Erken yaşta motor sporları ile tanışan Prens, diğer eğitimlerinin yanı sıra, 2005 yılında Bahreyn’deki Formula BMW Okulu’ndan da mezun oldu.

Prens Abdülaziz çok sayıda motor yarışına katıldı ve bu yarışlarda çeşitli derecelerin sahibi oldu. Bunlar arasında 2012 yılında birinci olduğu Porsche GT Şampiyonası, birincilikle bitirdiği Dubai Toyo Tires Kupası, Ortadoğu Porsche GT3 Kupa Yarışması, Bahreyn Formula BMW, 9 defa kazandığı Porsche GT3 CCME, ikinci sırada bitirdiği Radical Masters AUH turu, 24 Saat Dubai yarışı ve 24 Saat yarışları yer alıyor.

Prens Faysal, 12 Saat Körfez Yarışına iki defa katıldı. 2014 yılında birincilikle bitirdiği yarışını 2015 yılında ikinci sırada bitirdi. Prens Abdülaziz’in Ortadoğu dışında da başarıları bulunuyor. Prens 2011 yılında Portekiz’de düzenlenen FIA GT3 yarışını da kazandı. GT3 Avrupa Şampiyonası’na katılan ilk Suudi Arabistanlı olarak da tanınıyor. Prens Abdülaziz, bu şampiyonayı da kazandı.

suudi-arabistan-spor-bakani-prens-abdulaziz-bin-turki-el-faysal.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BAŞARIMIZI ARTIRACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Konya’da yapılacak İslami Dayanışma Oyunlarına da dikkat çekmiş, “Sporcularımız bu yılın ilk 7 ayında gösterdikleri başarılarla hepimizi gururlandırmaya devam ettiler. Ülkemize bu yıl 2632 madalya kazandıran sporcularımıza şükranlarımızı sunuyorum. Önümüzde 9-18 Ağustos'ta yapılacak Konya İslami Dayanışma Oyunları ile 29 Eylül'de düzenlenecek İznik Dünya Göçebe Oyunları var. Ardından da Paris 2024 Yaz Olimpiyat oyunları geliyor. İnşallah bu müsabakalarda başarı ivmemizi artırarak sürdüreceğiz.” demişti.

KONYA 5. İSLAMİ DAYANIŞMA OYUNLARI

Konya 2021 adıyla düzenlenen oyunlar, geçen yıl koronavirüs salgını nedeniyle ertelenmişti. 5. İslami Dayanışma Oyunları’nda sporcular; atıcılık, atletizm, basketbol, bisiklet, bocce, cimnastik, eskrim, futbol, güreş, halter, hentbol, judo, karate, kick boks, masa tenisi, okçuluk, taekwondo, voleybol, yüzme, geleneksel okçuluk, para-atletizm, para-masa tenisi, para-okçuluk para-yüzme gibi dallarda yarışacak.

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.