Obruklular yangından etkilenen Manavgat için seferber oldu

Konya'nın Karatay İlçesi Obruk Mahallesi sakinleri, çevre mahallelerdeki vatandaşlarla birlikte orman yangınının yaşandığı Manavgat için seferber oldu. Yangından zarar gören vatandaşlara 85 küçükbaş hayvan ile maddi destek gönderildi.

Obruklular yangından etkilenen Manavgat için seferber oldu

Orman yangınlarının etkili olduğu Antalya'nın Manavgat İlçesine yardımlar sürüyor. Konya'nın Karatay İlçesi Obruk Mahallesi Muhtarı Reşit Dağlı'nın çağrısıyla harekete geçen mahalle sakinlerine Ağsaklı, Divanlar, Katrancı, Kızören ve Yağlıbayat mahallelerindeki vatandaşlar da destek verdi.

Kampanya kapsamında toplanan 85 küçükbaş hayvan ile nakdi yardım bölgeye gönderildi. Mahalle Muhtarı Reşit Dağlı, yaptığı açıklamada Obruklular olarak yangında zarar gören insanları yalnız bırakmamak için bir kampanya başlattıklarını söyledi.

Yangında zarar gören vatandaşların bir nebze de olsun yaralarını sarmaya çalıştıklarını anlatan Dağlı, yardımların bizzat kendisinin de olduğu bir ekip tarafından bölgeye ulaştırıldığını belirtti. Reşit Dağlı "Manavgat'ta yaşayan vatandaşlarımızın çoğunun ana geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu biliyoruz. Konya ilk günden itibaren belediyeleri ve diğer tüm kurumlarıyla Manavgatlı kardeşlerimizin yanında oldu. Bizler de yangın olayından sonra nasıl yardımcı olabiliriz diyerek çalışma başlattık. Bu kapsamda Obruk ve havalisinin gönlü güzel insanları kampanyamıza destek verdi. Allah hepsinden razı olsun. Bir nebze de olsun yaraların sarılmasına katkı vermeye çalıştık. Ülkemizin bir daha böyle acılar yaşamaması için dua ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.