Osman Büyükşen’in gözyaşları! Jandarmaya sarılıp ağladı

Konya’da 3 yıl önce annesi ve babası evlerinde öldürülen Osman Büyükşen, cinayetin aydınlatılması için büyük çaba harcadı. Bu çabasının sonucunu alan Büyükşen, sabaha kadar adliyede bekledi, zanlılar tutuklandığında da jandarmaya sarılıp ağladı.

3 yıl önce, Konya'nın Karatay ilçesindeki evlerinde, 54 yaşındaki Necla ile 55 yaşındaki eşi Metin Büyükşen, kar maskeli biri tarafından pompalı tüfekle öldürüldü. Çiftin üç çocuğundan biri olan Büşra Büyükşen o korkunç cinayetin tek tanığı oldu.

2021/06/26/metin-ve-necla-buyuksen-cinayeti-001.jpg

İKİ EVLAT DA ŞÜPHELİ GÖRÜLDÜ

Yaşlı çift pompalı tüfekle evlerinde katledilirken, kızları Büşra da yanlarındaydı. Ölü taklidi yaparak cinayetten kurtulduğunu söyleyen Büşra, çelişkili ifadeleri ve cinayet anındaki davranışı ile olayın bir numaralı şüphelisi oldu. Diğer şüpheli ise aynı ilçede yaşayan evli ağabeyi Uğur Büyükşen ile eşi Betül Büyükşen'di. Cinayetten 20 gün önce Betül Büyükşen'in kayınpederi ile mehir yüzünden kavga edip onları evlerinden kovduğu iddia edildi.

2021/07/02/muge-anli-sezon-finali-yapti-gundem-yine-konyadaki-buyuksen-cifti-cinayeti-oldu.jpg

CANLI YAYINDA SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Anne ve babası katledilen çiftin doktor oğlu Osman Büyükşen, cinayetin aydınlatılması için büyük çaba harcadı, son olarak da Müge Anlı'ya başvurdu. 3 senedir çözülemeyen cinayetin failinin bulunmasını isteyen Dr. Osman Büyükşen, canlı yayında sinir krizi geçirdi. Müge Anlı'ya sarılarak ağlayan ve anne babasının katilini arayan Doktor Osman Büyükşen, "Şüphelilerin ikisi de kardeşim ben ne yapayım. Özel ekip kurulmasını istiyorum, ben dahil herkesi adam gibi sorgulayın. Herkes bana aynı şeyleri söylüyor, ben ne yapacağım Müge hanım? Siz söyleyin Allah aşkına." dedi.

 

25 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yürütülen soruşturma kapsamında, 2020 yılının Kasım ayında tespit edilen yeni deliller sonrası olayın faili olabileceği değerlendirilen şüpheliler hakkında da soruşturma genişletilerek HTS incelemesi ve teknik takip başlatıldı. Özel ekip, Konya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 13 Temmuz’da yapılan eş zamanlı operasyonda, olayla ilgisi olduğu değerlendirilen 24 şüpheliyi gözaltına aldı. Soruşturma derinleştirildi ve elde edilen deliller ışığında gözaltı sayısı 25’e yükseldi.

2021/07/13/busra-buyuksene-olay-yerinde-kesif-olay-gununu-ve-nasil-kurtuldugunu-anlatti-002.jpg

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

İşlemleri tamamlanan 4 kişi, dün gece yarısı adliyeye sevk edildi. Onlardan; Esra Taş ve Abdullah Bozdemir “Kasten Öldürme’ye azmettirme” ,  Zeki Okşen ve kuzeni Mustafa Okşen ise “Kasten Öldürmeye yardım etme” suçlamasıyla nöbetçi mahkeme kararıyla tutuklandı.

2021/07/17/konya-cumhuriyet-bassavciligindan-buyuksen-cinayeti-aciklamasi.jpg

2021/07/17/konya-cumhuriyet-bassavciligindan-buyuksen-cinayeti-aciklamasi-001.jpg

Suçu bildirmeyen H.B. isimli bir kişi adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Diğer 20 şüpheli ise işlemlerinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile serbest bırakıldı.

KİRALIK KATİL YANLIŞ EVE GİRMİŞ

İddiaya göre; tutuklananlar arasındaki Esra Taş, öldürülen Büyükşen çiftinin evlerine 500 metre mesafede bulunan komşularının oğlu Hüseyin K'nin eski sevgilisiydi. Esra Taş, Hüseyin K, ailesinin baskısıyla kendisinden ayrılınca onlara zarar vermek istedi. Bunun için de yeni sevgilisi Abdullah Başdemir'den yardım istedi. Başdemir para karşılığı 2 kişi kiralayıp, korkutup zarar vermeleri için Hüseyin K'nin evine gönderdi. Başdemir'in kiraladığı 2 kişi, kendilerine verilen adresi karıştırıp Hüseyin K'nin ailesi yerine komşuları Büyükşen çifti öldürdü. Abdullah Başdemir ve Esra Taş, Büyükşen çiftiyle aynı mahallede oturan Zeki Okşen ile kuzeni Mustafa Okşen de yardım etti.

osman-buyuksenin-gozyaslari-jandarmaya-sarilip-agladi.jpg

osman-buyuksenin-gozyaslari-jandarmaya-sarilip-agladi-001.jpg

SABAHA KADAR ADLİYEDE BEKLEDİ

Türkiye’nin konuştuğu cinayetin aydınlatılması için büyük çaba harcayan Dr. Osman Büyükşen, gece boyu adliyede bekledi, gelişmeleri yerinde takip etti.

2021/07/17/buyuksen-cifti-cinayeti-cozuldu-2-zanli-adliyeye-sevk-edildi.jpg

Nöbetçi hakimliğin 4 zanlı hakkında tutuklama kararı verdiği haberini de burada alan Osman Büyükşen, şüpheliler adliyeden çıkartılıp cezaevine götürülürken tepki gösterdi.

osman-buyuksenin-gozyaslari-jandarmaya-sarilip-agladi-003.jpg

“CİNAYETİ BU ADAMLAR ÇÖZDÜ” DİYEREK AĞLADI

Adliye önünde gözyaşı döken Osman Büyükşen, anne ve babasının cinayetini aydınlatan özel ekipteki jandarmaya sarılarak, “Cinayeti bu adamlar çözdü. Anne ve babamın katillerini bu adamlar yakaladı.” diyerek ağladı. 

osman-buyuksenin-gozyaslari-jandarmaya-sarilip-agladi-002.jpg

osman-buyuksenin-gozyaslari-jandarmaya-sarilip-agladi-004.jpg

“NE YAŞADIĞIMI BEN BİLİM, SİZ DEĞİL”

Osman Büyükşen olayın ardından yaptığı son açıklamada ise şunları kaydetti:

“Ben bir inanıp - inanmama meselesini paylaşmadım. Jandarma ve Savcılığımızın uzun süren teknik araştırma-incelemesi sonunda itiraf ile nihayete erdirilmiş bir TESBİTİ paylaştım. Bana inanıyor musun diye sormanın anlamı nedir?

Yazdığınız söylediğiniz sözlere lütfen dikkat edin. Karşınızda anne babasını kaybetmiş, yapılacak her şeyi çekinmeden yapmış ve ekranda rezil olma pahasına tüm riskleri göze alarak sesini duyurmaya çalışmış, çaresizce şüphe duyduğu kardeşlerini ortaya atabilmiş bir insan var.

Konuyla ilgili bilgileriniz yeterli olmadan, önceki program bilgilerine bakarak kafanızda oluşturduğunuz senaryoya uymadı diye hakaret edemezsiniz. Hayırlı bir şey söylemeyecek iseniz hakaret de etmeyin. Ne yaşadığımı ben bilirim, siz değil.

Kimse benim anne baba sevgimi tartışmaya açmasın! Hakaret içerikli yazıların, sözlerin, videoların kişiyi bağladığını ve bunun da hukuki karşılığı olabileceğini bilerek yorum yaparsanız sevinirim. Bırakın anne babamın acısını yaşayım. Lütfen...”

osman-buyuksenin-gozyaslari-jandarmaya-sarilip-agladi-005.jpg

osman-buyuksenin-gozyaslari-jandarmaya-sarilip-agladi-006.jpg

OSMAN BÜYÜKŞEN KİMDİR?

Osman Büyükşen 17 Ocak 1988 tarihinde Konya'nın Karatay ilçesine bağlı İsmil Kasabası'nda doğdu. İlkokulu İsmil Cumhuriyet İlkokulu'nda, orta öğrenimini 23 Nisan Egemenlik Ortaokulu'nda, lise öğrenimini Meram Anadolu Lisesi'nde tamamladı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 2006-2012 yılları arasında öğrenim gördü. Dr. Osman Büyükşen, İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uzmanlık eğitimini tamamlayarak 2019 yılı nisan ayında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı oldu. Osman Büyükşen görevini bırakmadan önce 01 Ağustos 2019 tarihi itibariyle Cizre Devlet Hastanesi'nde görev yapmaktaydı.

Haber Dairesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.