Osman Büyükşen’den ilk açıklama: Kardeşlerim bu olayda masumdur

Konya’da 3 yıl önce işlenen Necla ve Metin Büyükşen çifti cinayetindeki flaş gelişme sonrası, çiftin doktor oğlu Osman Büyükşen ilk açıklamasını yaptı. Büyükşen, “Kardeşlerim bu olayda masumdur.” dedi.

3 yıl önce, Konya'nın Karatay ilçesindeki evlerinde, 54 yaşındaki Necla ile 55 yaşındaki eşi Metin Büyükşen, kar maskeli biri tarafından pompalı tüfekle öldürüldü. Çiftin üç çocuğundan biri olan Büşra Büyükşen o korkunç cinayetin tek tanığı oldu.

İKİ EVLAT DA ŞÜPHELİ GÖRÜLDÜ

Yaşlı çift pompalı tüfekle evlerinde katledilirken, kızları Büşra da yanlarındaydı. Ölü taklidi yaparak cinayetten kurtulduğunu söyleyen Büşra, çelişkili ifadeleri ve cinayet anındaki davranışı ile olayın bir numaralı şüphelisi oldu. Diğer şüpheli ise aynı ilçede yaşayan evli ağabeyi Uğur Büyükşen ile eşi Betül Büyükşen'di. Cinayetten 20 gün önce Betül Büyükşen'in kayınpederi ile mehir yüzünden kavga edip onları evlerinden kovduğu iddia edildi.

2021/06/26/necla-metin-buyuksen-cinayeti-001.jpg

CANLI YAYINDA SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Anne ve babası katledilen Dr. Osman Büyükşen ise Müge Anlı'ya başvurdu. 3 senedir çözülemeyen cinayetin failinin bulunmasını isteyen Dr. Osman Büyükşen, canlı yayında sinir krizi geçirdi. Müge Anlı'ya sarılarak ağlayan ve anne babasının katilini arayan Doktor Osman Büyükşen, "Şüphelilerin ikisi de kardeşim ben ne yapayım. Özel ekip kurulmasını istiyorum, ben dahil herkesi adam gibi sorgulayın. Herkes bana aynı şeyleri söylüyor, ben ne yapacağım Müge hanım? Siz söyleyin Allah aşkına." dedi.

Bu sırada "Yapma" diyerek ağlamaya başlayan Anlı, duygusal anlar yaşayan Büyükşen'e sarılarak "Seni çok iyi anlıyoruz ve seni seviyoruz." ifadelerini kullandı. Cinayetlerin aydınlatılması için Büyükşen'in ve Anlı'nın uğraşları sonucunda özel bir ekip kuruldu, programa ise yaz tatili nedeniyle ara verildi.

2021/07/02/muge-anli-sezon-finali-yapti-gundem-yine-konyadaki-buyuksen-cifti-cinayeti-oldu.jpg

25 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kurulan özel ekip, geçtiğimiz gün operasyon için düğmeye bastı ve aralarında öldürülen çiftin çocukları ve gelininin de bulunduğu 25 şüpheli gözaltına alındı. Tek tek ifadeleri alındı, olay yerinde keşif yaptırıldı.

2021/07/13/busra-buyuksene-olay-yerinde-kesif-olay-gununu-ve-nasil-kurtuldugunu-anlatti-001.jpg

YANLIŞ EVE GİRİLDİĞİ İDDİASI

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 25 şüpheliden 2'sinin İl Jandarma Komutanlığındaki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen ve olayın azmettiricisi olduğu ileri sürülen Abdullah B. ile Esra T. adliyeye sevk edildi.

osman-buyuksenden-ilk-aciklama-kardeslerim-bu-olayda-masumdur-001.jpg

Zanlıların sorgudaki itirafıyla olayın aydınlatılması yolunda önemli bir merhale kat edildi. Firari cinayet şüphelisinin yanlış eve girerek Büyükşen çiftini öldürdüğü öne sürüldü.

osman-buyuksenden-ilk-aciklama-kardeslerim-bu-olayda-masumdur-002.jpg

OSMAN BÜYÜKŞEN’DEN İLK PAYLAŞIM

Bu gelişme sonrası ilk açıklamasını yapan Necla ve Metin Büyükşen çiftinin doktor oğlu Osman Büyükşen, “Anne ve babamın katilleri bugün itibariyle tespit edilmiş olup, olaydaki belirsizlik büyük ölçüde giderilmiştir. Kar maskeli katil başka birilerini öldürecek iken yanlış adres nedeniyle anne ve babamın ölümüne sebep olmuştur. Kardeşlerim bu olayda masumdur. Saygıyla duyurulur.” ifadelerini kullandı.

osman-buyuksen-ilk-paylasim.jpg

Haber Dairesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.