Recep Konuk, adaylığının gerekçelerini anlattı

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin (PANKOBİRLİK) Seçimli Genel Kurulu için adaylığını açıklayan Recep Konuk, bugün de gerekçelerini anlattı. Konuk, “İşler çığırından çıkmasın diye adayım” dedi.

Recep Konuk, adaylığının gerekçelerini anlattı

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin (PANKOBİRLİK) Seçimli Genel Kurulu 27 Temmuz 2024 Cumartesi günü yapılacak.

Genel kurulda Konya Şeker başta olmak üzere, çiftçi kooperatifinin iştiraki olan onlarca dev kuruluşu ve doğallığın simgesi haline gelmiş olan Torku markasını önümüzdeki süreçte geleceğe taşıyacak olan başkan seçilecek.

RECEP KONUK YENİDEN ADAY

“22 yıl onurla yürüttüğüm ve sağlığımda, kişilerden bağımsız hedeflerine ilerlemesine, Konya Çiftçisinin işini ve ekmeğini büyütmeye devam etmesine şahitlik etmeyi arzulayarak 2 yıl 9 ay önce ayrıldığım Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığı'na 25 yıl önceki gibi tazelenmiş bir heyecan, ortaklarımızın kaybettiği zamanı telafi ettirecek azim ve Konya çiftçisine yeni kazanç kapıları açacak projelerimle hazırlanmış olarak yeniden adayım.” ifadeleriyle dün adaylık açıklamasını yapan Recep Konuk, bugün de gerekçelerini anlattı.

Dedeman Otel’de gazetecilerle bir araya gelen Konuk, “İşler çığırından çıkmasın diye adayım. Kişiler değişsin diye değil, gidişat kötüye gitmesin diye adayım. Seçimle ayrılmadım. Kendim ayrıldım. Sağlığımda nasıl gideceğini görmek için ayrıldım. Bugün müdahaleye ihtiyaç olduğunu gördüm. Torku markası maalesef zarar görmeye başladı. Tesisin bir kısmı kapandı. Ağaçlar maalesef kaderine terk edildi. Kurumaya başladı. Kurda, kuşa, ağaca bakmayanların makineye nasıl bakacağını siz düşünün.” dedi.

recep-konuk-adayliginin-gerekcelerini-anlatti.jpeg

Geride bıraktığımız dönemde PANKOBİRLİK ve Konya Şeker’in şeker ithalatına engel olmadığını belirten Recep Konuk, “Türkiye’de bugün şeker fazlalığı var. Bunlara engel olmaz ise Konya da Türkiye de kaybeder. Soma konusunda kasaba politikası izleniyor: Ödenirse başarı ödenemez ise zaten böyleydi… Konya Şekere zamdan dolayı 300 milyon dolar para geldi. Niye erken seçime gidiliyor? Ne kaçırılıyor? Bir mantığı yok. Problem ne, kamuoyuna açıklanmalı.” diye konuştu.

3 yıl boyunca bugünkü yöneticilere hiç bir eleştiri yöneltmediklerini kaydeden Recep Konuk konuşmasını, “Benim derdim Torku, Konya Şeker, Pankobirlik. Büyüsün de kiminle büyürse büyüsün. İsterlerse genç bir ekip kurup onlara bırakalım. Burayı dünyanın 5 büyüğü arasına katacağız.” sözleriyle tamamladı.

İlgili Haberler
 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum