Selçuk Üniversitesi ile Özbekistan’daki üniversiteler arasında iş birliği

Konya Selçuk Üniversitesi ile Özbekistan’daki üniversiteler arasında iş birliği protokolü imzalandı. Proje ile Selçuk Üniversitesi, bilgi ve birikimini Özbek üniversitelerle paylaşacak.

Selçuk Üniversitesi ile Özbekistan’daki üniversiteler arasında iş birliği

Türkiye ile Özbekistan arasındaki yükseköğretim alanındaki iş birliklerini güçlendirmek amacıyla düzenlenen III. Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumu, İstanbul Teknik Üniversitesinin (İTÜ) ev sahipliğinde yapıldı.

Foruma Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu, üniversite rektörleri ve akademisyenler katıldı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Özvar, III. Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumu’nda yaptığı konuşmada “Özbekistan’la iş birliklerimizi taçlandıracak en önemli adım Türk-Özbek Üniversitesinin kurulması olacak. Nitelikli uluslararası öğrencilerin üniversitelerimizde öğrenim görmesini destekliyoruz. Ortak hedef ve vizyonlarımızı gerçekleştirme hususunda iki ülkenin üniversitelerine de çok önemli görevler düşüyor” dedi.

selcuk-universitesi-ile-ozbekistandaki-universiteler-arasinda-is-birligi.jpg

İki gün süren III. Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumu’nda açılış konuşmalarının ardından “Sürdürülebilir Kalkınma: Yükseköğretim Kurumlarının Yeni Gündemi”, “Yükseköğretimin Dönüşümü: Dijitalleşme ve Yapay Zeka”, “Türkiye-Özbekistan Yükseköğretim Kurumları İş Birlikleri” ve “Yüksek Teknoloji Odaklı Kalkınma: Mühendislik Eğitiminin Rolü” başlıklı oturumlar gerçekleştirildi.

Forum kapsamında çeşitli disiplinlerde ortak diploma programları ve akademik iş birliği anlaşmaları imzalandı. Bu iş birlikleri, iki ülke üniversiteleri arasındaki akademik ve bilimsel projelerde daha fazla ortaklık kurulmasını hedefliyor.

selcuk-universitesi-ile-ozbekistandaki-universiteler-arasinda-is-birligi-001.jpg

Forumda Selçuk Üniversitesi ile Karakalpak Devlet Üniversitesi, Gülistan Devlet Üniversitesi, Taşkent Mimarlık ve İnşaat Devlet Üniversitesi, Buhara Devlet Üniversitesi, Urgenç Devlet Üniversitesi, Fergana Politeknik Enstitüsü, Semerkand Devlet Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği Enstitüsü arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Selçuk Üniversitesi adına imzaları Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu attı.

selcuk-universitesi-ile-ozbekistandaki-universiteler-arasinda-is-birligi-002.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.