Selçuklu 200 bin şivlilik dağıtacak! Konya Şivlilik Çocuk Bayramı ne zaman, nerede?

Konya'yı şivlilik heyecanı sardı. Çocukların sabırsızlıkla beklediği şivlilik için Konya Büyükşehir ve Selçuklu Belediyesi Şivlilik Çocuk Bayramı düzenledi. Peki 200 bin şivlilik dağıtılacak etkinlik nerede ve ne zaman yapılacak? İşte ayrıntılar.

Selçuklu 200 bin şivlilik dağıtacak! Konya Şivlilik Çocuk Bayramı ne zaman, nerede?

Selçuklu Şivlilik Festivali 2023 ne zaman, 2023 Konya Şivlilik Çocuk Bayramı ne zaman ve nerede, şivlilik dağıtımı yapılacak mı, başvuru yapılacak mı? Merak edilen sorular cevabını buldu.

Mübarek üç aylar yaklaşırken Türkiye Selçuklu Devleti'ne başkentlik yapan Konya'da asırlardır sürdürülen şivlilik geleneği, özellikle çocukların dört gözle beklediği kutlamalar arasında yer alıyor. 

Üç ayların gelişi ve Regaib Kandili'ni müjdeleyen şivlilik, Konya'ya has bir gelenek olarak her yıl renkli görüntülere sahne oluyor. 

KONYA ŞİVLİLİK ÇOCUK BAYRAMI 2023

Bu yılki şivlilik için geri sayım başladı, Selçuklu Belediyesi de 2023 Şivlilik için hazırlıklarını tamamladı. Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi'nin birlikte düzenlediği Konya Şivlilik Çocuk Bayramı çocuk festivaline dönüşecek ve etkinlikler tam 5 gün sürecek.

KONYA SELÇUKLU ŞİVLİLİK BAYRAMI 2023 NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Selçuklu Kongre Merkezi'nde 25 Ocak - 29 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek Konya Şivlilik Çocuk Bayramı, her gün saat 11.00'de başlayacak, akşam 22.00'de sona erecek. 

Konya Şivlilik Çocuk Bayramı 2023 etkinlik programı şöyle:

selcuklu-200-bin-sivlilik-dagitacak-konya-sivlilik-cocuk-bayrami-ne-zaman-nerede.jpg

200 BİN ŞİVLİLİK DAĞITILACAK, ÇANTADA NE VAR?

Fener Alayı, müzikaller, söyleşiler, konserler, gösteriler ve gün boyu etkinlikler çocuklara eğlenceli anlar yaşatacak. Ayrıca 200 bin çocuğa şivlilik çantası hediye edilecek. Şivlilik çantası içinde sürpriz hediyeler yer alacak.

selcuklu-200-bin-sivlilik-dagitacak-konya-sivlilik-cocuk-bayrami-ne-zaman-nerede-003.jpg

KONYA ŞİVLİLİK ÇOCUK BAYRAMI ÜCRETLİ Mİ?

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu Belediyesinin birlikte düzenlediği ve Selçuklu Kongre Merkezinde 5 gün sürecek Konya Şivlilik Çocuk Bayramı’na katılımın ücretsiz olduğu açıklandı. 

BAŞKAN PEKYATIRMACI: TÜM YAVRULARIMIZI BEKLİYORUZ

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, yaptığı açıklamada, “Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu Şivlilik Çocuk Bayramına 25 - 29 Ocak tarihleri arasında Selçuklu Kongre Merkezine bütün yavrularımızı bekliyoruz.” dedi.

selcuklu-200-bin-sivlilik-dagitacak-konya-sivlilik-cocuk-bayrami-ne-zaman-nerede-002.jpg

2023 ŞİVLİLİK NE ZAMAN?

Konya geleneği olan Şivlilik, 25 Ocak 2023 Çarşamba akşamı fener alayı ile başlayacak. 26 Ocak 2023 Perşembe günü ise çocuklar Şivliliklerini toplayacak.

selcuklu-200-bin-sivlilik-dagitacak-konya-sivlilik-cocuk-bayrami-ne-zaman-nerede-001.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.