Selçuklu’da yol açma ve tuzlama çalışması

Selçuklu Belediyesi, kar yağışı ile birlikte ilçe merkezi ve dış mahallelerde yol açma ve tuzlama çalışması gerçekleştirdi. Kentteki kar bereketi sonrası başta Sille, Sille Baraj Park ve Tropikal Kelebek Bahçesi’nde kartpostallık görüntüler oluştu.

Selçuklu’da yol açma ve tuzlama çalışması

Konya’da uzun süredir beklenen kar hasreti gece saatlerinde başlayan ve gün boyunca da yer yer devam eden kar yağışı ile sona erdi.

Yağış sonrası şehir beyaza bürünürken Selçuklu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Acil Müdahale Ekipleri de kar ve buzlanmaya karşı, kar küreme, tuzlama ve solüsyon çalışması yaparak vatandaşların olumsuz şartlardan etkilenmemesi için çaba harcadı.

İlçe merkezinde ana arterler,  hastaneler, otobüs durakları, kamu tesisleri gibi yoğun kullanılan bölgelerin yanı sıra taşra mahallelerin bağlantı yollarını da temizledi.

selcukluda-yol-acma-ve-tuzlama-calismasi.jpg

SELÇUKLU’DA EKİPLER GÖREV BAŞINDA

Selçuklu Belediyesi Fen İşleri ekipleri; 11 adet kar kürüme ve tuz aracı, 7 adet greyder, 7 adet loder, 8 adet beko loder, 2 adet mini loder, 1 adet dozer, 16 adet kamyon, 2 adet lobet, 3 adet solüsyon aracı, 2 adet ekskavatör, 2 adet servis aracı, 1 adet kar rotatifi ile kış boyunca ihtiyaç dahilinde 7/24 görev yapmaya devam edecek.

Ayrıca Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de 1 adet kar kürüme tuz aracı, 1 adet loder, 7 adet beko loder, 4 adet mini loder’in yanı sıra personeliyle de çalışmalara destek verecek.

selcukluda-yol-acma-ve-tuzlama-calismasi-001.jpg

KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER

Öte yandan Konya’da özlemle beklenen kar yağışı sonrası Selçuklu’nun farklı noktalarında kartpostallık kareler ortaya çıktı. Sille, Sille Baraj Park ve Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’nde oluşan büyüleyici güzellik ve doyumsuz manzara drone ile fotoğraflandı.     

selcukluda-yol-acma-ve-tuzlama-calismasi-002.jpg

“RABBİM YAĞIŞLARIMIZI EKSİK ETMESİN”

Tüm Türkiye’nin olduğu gibi Konya’nın da uzun süredir yağmur ve kar yağışını hasretle beklediğini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Hamdolsun yeni hafta itibariyle yağışlı havanın etkisine girdik. Konya olarak da yağmur ve devamında başlayan kar yağışının sevincini ve bereketini yaşıyoruz. İnşallah bu rahmet ve bereket iklimini şubat ayında da yaşamayı diliyoruz. Selçuklu Belediyesi olarak kış öncesinde her türlü tedbirimizi aldık ve bu doğrultuda ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Rabbim yağışımızı eksik etmesin biz gerekirse 7/24 çalışır temizliğimizi yaparız. Bu vesile ile yola çıkan tüm sürücülerimize de kar lastiği takmaları, araçlarında takoz, zincir ve çekme halatı bulundurmaları ve dikkatli araç kullanmaları konusunda  da uyarılarda bulunmak istiyorum” dedi.

selcukluda-yol-acma-ve-tuzlama-calismasi-003.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.