Selçuk’ta Uluslararası Mühendislik Teknolojileri Konferansı

Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi tarafından düzenlenen “International Conference on Engineering Technologies-(ICENTE’19)” Uluslararası Mühendislik Teknolojileri Konferansı başladı

Selçuk’ta Uluslararası Mühendislik Teknolojileri Konferansı

Selçuk Üniversitesi Müze Binasında düzenlenen Uluslararası Mühendislik Teknolojileri konferansına; Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Sarıtaş, Selçuk Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörü Mustafa Kemal Yavuzyiğit, öğretim üyeleri, bölüm başkanları yurt dışında misafirler ve öğrenciler katıldı.

Konferans Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Sarıtaş, “Öncelikle organizasyon komitesi adına hepinize burada bulunmanız sebebiyle hoş geldiniz demek istiyorum. Bu Uluslararası Mühendislik Teknolojileri Konferansı kültür ve hoşgörü başkenti olan Konya’da, Selçuk Üniversitesi tarafından organize edilmekte ve ev sahipliği yapılmaktadır. Konferansımız mühendislik dallarının bir araya gelmesiyle oluşan multidisipliner bir konferanstır. Biyomedikal, Bilgisayar, Elektrik, Elektronik, Makine, Mekatronik ve Metalürji malzeme mühendislikleri kapsamında 7 farklı ülkeden 47 farklı üniversite olmak üzere toplam 203 makale gönderilmiş, bunlardan 155 tanesi sunuma kabul edilmiş ve 124 tanesi oturumlarımızda sunulacaktır. Konferansımızın temel amacı; mühendislik alanlarındaki en son bilgi ve yenilikleri paylaşma ve tartışma ortamı sağlamaktır. Bu fırsatla akademisyenlerimiz, bilim insanlarımız ve araştırmacı arkadaşlarımız mühendislik disiplinin farklı alanlarındaki bilgi ve tecrübelerini paylaşma fırsatı bulacaklardır. Bu bağlamda konferansımızın başarı ile gerçekleşmesini temenni ediyorum. Başta Rektörümü Prof. Dr. Mustafa Şahin olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Programda; Selçuk Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörü Mustafa Kemal Yavuzyiğit tarafından Prof. Dr. Jurgis Porins’e ve Konferans Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Sarıtaş tarafından ise Prof. Dr.Tzvetomir Vassilev’e teşekkür plaketi takdim edildi.

İki oturumla başlayan konferans; Teknoloji Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Donanımı A.B.D. Öğretim Üyesi Prof.Dr. Fatih Başçiftçi moderatörlüğünde; ilk oturumda Riga Technical University’den Prof. Dr. Jurgis Porins İngilizce sunumuyla başladı.

Uluslararası Mühendislik Teknolojileri Konferansı, 25-26 Ekim tarihleri arasında devam edecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.