Şivlilik çantası alamayan çocuklara Başkan Altay’dan müjde

Konya Büyükşehir Belediyesi, bu yıl korona salgını nedeniyle yasaklanan şivlilik geleneğinin sürdürülmesi için 20 bin çocuğa şivlilik çantası dağıttı. Başvurular ilk 10 dakikada bitip mesaj yağınca Uğur İbrahim Altay, çocuklara yeni bir müjde verdi.

Şivlilik çantası alamayan çocuklara Başkan Altay’dan müjde

Konya İl Hıfzıssıhha Kurulu, kültürel mirasın bir parçası olarak kutlanan şivlilik etkinliklerine Kovid-19 salgını nedeniyle bu yıl izin verilmemesini kararlaştırdı.

Kararın üzdüğü çocukların yüzünü güldüren haberi, Konya Büyükşehir Belediyesi verdi. Belediye, üç ayların gelişi nedeniyle kutlanan ve bir Konya geleneği olan “Şivlilik” için Konyalı 20 bin çocuğa şivlilik çantası dağıttı.

İLK 10 DAKİKADA KONTENJAN DOLDU

10 Şubat saat 20.00’de “sivlilik.konya.bel.tr” adresinden başvuruda bulunan 5-10 yaş (2011-2016 doğumlu) arasındaki ilk 20 bin çocuk, şivlilik hediye çantasını almaya hak kazandı. İlk 10 dakikada 20 bin başvuru yapıldı ve kontenjan doldu. Başvuruda bulun çocuklar, sistemden seçtikleri KOMEK, Bilgehane ve Gençlik Merkezlerinden çantalarını Şivlilik Günü olan 18 Şubat Perşembe günü teslim alabilecek.

BAŞKAN ALTAY’A YORUM VE MESAJ YAĞDI

Şivlilik çantası alamayan çocuklar ve ailelerinden mesaj yağınca Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, onları sevindiren bir müjde verdi. Altay, “Sevgili çocuklar, Şivlilik bereketimize birlikte şahit olduk. Sayıyı artırdığımızda dağıtım yoğunluğunda bulaş riski yaşarız. Kitap kampanyamız ve şivlilik bereketimizde hediye kazanamayanlar üzülmesin. Kayıt olan tüm çocuklarımıza ilerleyen günlerde farklı bir müjdem olacak.” açıklaması yaptı.  

sivlilik-cantasi-alamayan-cocuklara-baskan-altaydan-mujde.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
53 Yorum