Şivlilik çantası dağıtımı başladı! TIKLA, ŞİVLİLİĞİ ALACAĞIN YERİ ÖĞREN

Konya Büyükşehir Belediyesinin 20 bin çocuğa şivlilik çantası dağıtımı bugün başladı. Başvuruyu yapıp şivliliği almaya hak kazananlar, çantayı teslim alacakları yeri, sorgulama ekranından öğrenebiliyor.

Şivlilik çantası dağıtımı başladı! TIKLA, ŞİVLİLİĞİ ALACAĞIN YERİ ÖĞREN

Konya Büyükşehir Belediyesi, üç ayların gelişi nedeniyle kutlanan ve bir Konya geleneği olan “Şivlilik” için Konyalı 20 bin çocuğa şivlilik çantası dağıttı.

10 Şubat saat 20.00’de “sivlilik.konya.bel.tr” adresinden başvuruda bulunan 5-10 yaş (2011-2016 doğumlu) arasındaki ilk 20 bin çocuk, şivlilik hediye çantasını almaya hak kazandı. İlk 10 dakikada 20 bin başvuru yapıldı ve kontenjan doldu.

BAŞKAN ALTAY YENİ MÜJDE VERDİ

Şivlilik çantası alamayan çocuklar ve ailelerinden mesaj yağınca Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, onları sevindiren bir müjde verdi. Altay, “Sevgili çocuklar, Şivlilik bereketimize birlikte şahit olduk. Sayıyı artırdığımızda dağıtım yoğunluğunda bulaş riski yaşarız. Kitap kampanyamız ve şivlilik bereketimizde hediye kazanamayanlar üzülmesin. Kayıt olan tüm çocuklarımıza ilerleyen günlerde farklı bir müjdem olacak.” açıklaması yaptı. 

sivlilik.jpg

BELEDİYE ŞİVLİLİK ÇANTASI NE ZAMAN VERİLECEK?

Başvuruları alınan 20 bin çocuğa şivlilik çantalarının dağıtımı bugün başladı. Çantalar, 10.00 ila 16.00 saatleri arasında velilere teslim edilecek. Veli, başvurusu yapılan çocuğun kimliğiyle şivlilik çantasını alabilecek.

ŞİVLİLİK ÇANTASI NEREDEN ALINACAK?

Şivlilik çantalarının dağıtımı, başvuruda bulunan çocukların ismiyle sistemden seçtikleri KOMEK, Bilgehane ve Gençlik Merkezlerinden yapılıyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında veliler, yanlarında çocukları olmadan, başvuruda bulunurken seçtikleri KOMEK, Bilgehane ya da Gençlik Merkezlerine giderek şivlilik çantalarını belirtilen saat aralığında teslim alabilecek.

sivlilik-cantasi-ne-zaman-dagitilacak-nereden-alinacak.jpeg

TESLİM YERİ SORGULAMA EKRANI AÇILDI

Konya Büyükşehir Belediyesi, şivlilik çantasını alacakları yeri hatırlamayanlar için sorgulama ekranı açtı. Başvuru yaptığı çocuğunun TC kimlik numarası ve doğum tarihini yazanlar, şivlilik çantasını nereden alacağını öğrenebiliyor.

TIKLA, ŞİVLİLİĞİ ALACAĞIN YERİ ÖĞREN

sivlilik-cantasi-nereden-alinacak.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum