Şivlilik yasağına üzülen çocuklara Konya Büyükşehir’den sevindiren haber! Şivlilik çantası dağıtılacak

Konya’nın renkli geleneği şivlilik, bu yıl korona salgını nedeniyle yasaklandı. Karara üzülen çocukların yüzünü Konya Büyükşehir Belediyesi güldürdü. 20 bin çocuğa şivlilik çantası dağıtılacak. Belediyenin şivlilik hediyesine başvurular nasıl yapılacak?

Şivlilik yasağına üzülen çocuklara Konya Büyükşehir’den sevindiren haber! Şivlilik çantası dağıtılacak

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, bu yıl Konya’nın renkli geleneği şivliliğe de engel oldu.

ŞİVLİLİK YASAKLANDI

Konya İl Hıfzıssıhha Kurulu, kültürel mirasın bir parçası olarak kutlanan şivlilik etkinliklerine Kovid-19 salgını nedeniyle bu yıl izin verilmemesini kararlaştırdı.

KARAR ÇOCUKLARI ÇOK ÜZDÜ

Kararın üzdüğü çocukların yüzünü güldüren haberi, Konya Büyükşehir Belediyesi verdi. Belediye, üç ayların gelişi nedeniyle kutlanan ve bir Konya geleneği olan “Şivlilik” için Konyalı 20 bin çocuğa şivlilik hediyesi dağıtacak.

“ONLARI MUTLU ETMEK İÇİN KOLLARI SIVADIK”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın Türk-İslam kültüründe köklü geleneklere sahip önemli bir şehir olduğunu vurgulayarak, mübarek üç ayların gelişi nedeniyle dünyada yalnızca Konya’da gerçekleştirilen şivliliğin de bu köklü geleneklerden biri olduğunu ifade etti.

Şivlilik zamanında Konya sokaklarının çocukların cıvıl cıvıl sesleriyle şenlendiğini kaydeden Başkan Altay, ancak bu yıl pandemi nedeniyle çocukların fener alayı ve şivlilik sevinci yaşayamayacak olmasının burukluğunu onlarla birlikte hissettiklerini ifade etti. Başkan Altay, “Yavrularımız pandemi nedeniyle bu güzelliği yaşayamayacak olsa da onların yüzlerini güldürmek ve bir nebze de olsun onları mutlu etmek için kolları sıvadık. İnternet ortamında başvurularını yarından itibaren almaya başlayacağımız 20 bin çocuğumuza şivlilik hediyelerini biz göndereceğiz. İnşallah pandemi dönemini en kısa sürede atlatıp gelecek yıllarda coşkuyla mübarek üç ayların manevi ikliminde şivlilik geleneğini yaşamaya ve yaşatmaya devam ederiz.” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE ŞİVLİLİK HEDİYESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

10 Şubat saat 20.00’de “sivlilik.konya.bel.tr” adresinden başvuruda bulunan 5-10 yaş (2011-2016 doğumlu) arasındaki ilk 20 bin çocuk, şivlilik hediye çantasını almaya hak kazanacak. Başvuruda bulun çocuklar, sistemden seçtikleri KOMEK, Bilgehane ve Gençlik Merkezlerinden çantalarını Şivlilik Günü olan 18 Şubat Perşembe günü teslim alabilecek.

sivlilik-yasagina-uzulen-cocuklara-konya-buyuksehirden-sevindiren-haber.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
70 Yorum