Son Dakika: Konya'da beklenen kar tatili açıklaması geldi

Son Dakika Haberi! Kar yağışı nedeniyle Konya'da okulların 6 Şubat 2023 Pazartesi günü tatil edilip edilmeyeceği merak ediliyordu. Milli Eğitim Müdürlüğünden açıklama geldi, tatil olan ilçeler duyuruldu.

Son Dakika: Konya'da beklenen kar tatili açıklaması geldi

Aylardır yağışa hasret kalan ve kuraklık endişesi altında duaya çıkan Konya’da yüzler güldü. Meteorolojinin tahmini bu kez tuttu, günlerdir uyarısı yapılan yoğun kar yağışı, 5 Şubat Pazar günü öğle saatleri itibarıyla başladı. 

Kar yağışıyla kent merkezinin yanı sıra ilçelerin de tamamını tekrar beyaza bürüdü. Konyalılar pazar günü yağan karın tadını çıkarttı. 

Başta çiftçiler olmak üzere tüm şehir beyaz bereket mutluluğu yaşadı. Şehirlerarası yollarda ulaşım güçlükle sağlandı, polis, jandarma ve karayolları ekipleri zor durumda kalanların yardımına koştu.

2023/02/05/konyada-beklenen-kar-yagisi-basladi-007.jpeg

KONYA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 6 ŞUBAT 2023

Kar yağışı sonrasında Konya'da okulların tatil edilip edilmeyeceği merak ediliyordu. İlk tatil haberi Beyşehir'den geldi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle: 

"Beyşehir, Ahırlı, Çeltik, Hadim, Altınekin, Cihanbeyli, Çumra, Ereğli, Kulu, Emirgazi, Halkapınar, Ilgın, Tuzlukçu, Yunak, Karapınar, Akşehir, Sarayönü, Seydişehir, Taşkent, Akören, Derbent, Güneysınır, Hüyük, Yalıhüyük, Bozkır, Doğanhisar ve Kadınhanı İlçemizde 6 Şubat Pazartesi günü olumsuz hava şartlarından dolayı Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir.

DEREBUCAK 2 GÜN TATİL

Derebucak ilçemizde, kar yağışının yoğun devam etmesi, buzlanma ve tipi nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçmek ve meydana gelebilecek risk ve olumsuzluklara karşı, önleyici tedbir olarak, 06/02/2023 Pazartesi ve 07/02/2023 Salı günü (2) gün süreyle  eğitime ara verilmesine; kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılmasına karar verilmiştir."

KONYA MERKEZ SELÇUKLU, KARATAY VE MERAM OKULLAR TATİL Mİ? 6 ŞUBAT 2023

Konya’nın merkez Selçuklu, Karatay ve Meram ilçelerinde de okullar 6 Şubat 2023 günü bir gün süreyle tatil edildi. 

konya-kar-tatili.jpeg

Kar yağışı ve Konya okul tatil haberlerinin size anında ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Haber Dairesi WhatsApp haber sistemine dahil olabilirsiniz.

HABER DAİRESİ WHATSAPP GRUBUNA KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

Haber Dairesi (Konya Haber)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum