Son Dakika: Konya’daki Büyükşen çifti cinayetinde flaş gelişme! Başsavcılık açıklama yaptı

“Büyükşen çifti cinayeti çözüldü mü?” sorusu, son dönemin en çok merak edilenleri arasında. Konya'da 3 yıldır çözülemeyen Büyükşen çifti cinayeti soruşturmasında flaş bir gelişme yaşandı. Özel ekibin, 24 kişiyi gözaltına aldığı açıklandı.

Konya'nın Karatay ilçesindeki evlerinde, 54 yaşındaki Necla ile 55 yaşındaki eşi Metin Büyükşen, kar maskeli biri tarafından pompalı tüfekle öldürüldü. Çiftin üç çocuğundan biri olan Büşra Büyükşen ise o korkunç cinayetin tek tanığı oldu.

İKİ EVLAT DA ŞÜPHELİ

Yaşlı çift pompalı tüfekle evlerinde katledilirken, kızları Büşra da yanlarındaydı. Ölü taklidi yaparak cinayetten kurtulduğunu söyleyen Büşra, çelişkili ifadeleri ve cinayet anındaki davranışı ile olayın bir numaralı şüphelisi oldu. Diğer şüpheli ise aynı ilçede yaşayan evli ağabeyi Uğur Büyükşen ile eşi Betül Büyükşen'di. Cinayetten 20 gün önce Betül Büyükşen'in kayınpederi ile mehir yüzünden kavga edip onları evlerinden kovduğu iddia edildi.

CANLI YAYINDA SİNİR KRİZİ GEÇİRMİŞTİ

Anne ve babası katledilen Dr. Osman Büyükşen ise Müge Anlı'ya başvurdu. 3 senedir çözülemeyen cinayetin failinin bulunmasını isteyen Dr. Osman Büyükşen, canlı yayında sinir krizi geçirdi. Müge Anlı'ya sarılarak ağlayan ve anne babasının katilini arayan doktor, "Şüphelilerin ikisi de kardeşim ben ne yapayım. Özel ekip kurulmasını istiyorum, ben dahil herkesi adam gibi sorgulayın. Herkes bana aynı şeyleri söylüyor, ben ne yapacağım Müge hanım? Siz söyleyin Allah aşkına. Ben bu dosyayı araştırmak için istifa etmek istedim de pandemi nedeniyle yapamadım." demişti.

Bu sırada "Yapma" diyerek ağlamaya başlayan Anlı, duygusal anlar yaşayan Büyükşen'e sarılarak "Seni çok iyi anlıyoruz ve seni seviyoruz." ifadelerini kullanmıştı. Cinayetlerin aydınlatılması için Büyükşen'in ve Anlı'nın uğraşları sonucunda özel bir ekip kuruldu, programa ise yaz tatili nedeniyle ara verildi.

HİPNOZ UYGULAYACAKLAR

Müge Anlı, sezon finali öncesi, hiçbir şekilde konuşmayan Büşra Büyükşen için hipnoz yapılacağını söyledi. Anlı, jandarmadan bir bilirkişinin de tanık olarak katılmasıyla Büşra Büyükşen'e hipnoz uygulanacağını bildirdi.

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI: 24 GÖZALTI

Türkiye’nin gündemindeki Büyükşen çifti cinayetine ilişkin flaş bir gelişme yaşandı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmaya dair açıklama yaptı. İşte o açıklamada yer alan ifadeler:

“03.09.2018 tarihinde Konya ili İsmil Mahallesinde meydana gelen Metin BÜYÜKŞEN ve Necla BÜYÜKŞEN’in öldürülmesi olayı ile ilgili yapılan soruşturma kapsamında; Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile 13.07.2021 tarihinde yapılan eş zamanlı operasyonda olayla ilgisi olduğu değerlendirilen 24 şüpheli yakalanarak ikamet ve araçlarında yapılan arama işlemleri sonrası gözaltına alındıkları, şüphelilerin Konya İl Jandarma Komutanlığında adli işlemlerinin halen devam ettiği, Konya Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında bilgi verileceği hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

GÖZALTINA ALINANLAR ARASINDA BÜŞRA DA VAR (BÜŞRA BÜYÜKŞEN GÖZALTINA ALINDI MI?)

Jandarma Genel Komutanlığınca kurulan özel ekibin, Necla ve Metin Büyükşen çiftinin öldürüldüğü İsmil Mahallesi’ndeki birçok adrese operasyon düzenlediği, gözaltına alınan 24 kişi arasında çiftin kızı Büşra Büyükşen, ağabeyi Uğur Büyükşen, eşi Betül Büyükşen, babası Muammer Büyükdoğrucan ve Mehmet Ali Dayanır’ın da bulunduğu öğrenildi.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere jandarmaya götürüldü.

busra-buyuksen.jpg

Haber Dairesi

 

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.